Μητσοτάκης:Θετικός στη θέσπιση ηλικιακού κριτηρίου στη χρήση των social media- “Σκληρές ρυθμίσεις αν δεν αναλάβουν δράση οι εταιρείες”

 Μητσοτάκης:Θετικός στη θέσπιση ηλικιακού κριτηρίου στη χρήση των social media- “Σκληρές ρυθμίσεις αν δεν αναλάβουν δράση οι εταιρείες”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, τόνισε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από τη χρήση ψηφιακών πλατφορμών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ανέφερε ότι ο σχολικός εκφοβισμός έχει αποκτήσει το «ψηφιακό» του αντίστοιχο, δηλαδή τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η υπερβολική ενασχόληση των ανηλίκων με τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, όπως κατάθλιψη, κοινωνική απομόνωση και εθισμό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το ζήτημα.

Από το βήμα του ΟΗΕ ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε για τις προκλήσεις από την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σχολικός εκφοβισμός, που κάποτε περιοριζόταν στον πραγματικό κόσμο, έχει τώρα τον ψηφιακό του δίδυμο. Αναρίθμητες μελέτες έχουν δείξει ότι η εκτεταμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται με κατάθλιψη, αισθήματα απομόνωσης, στέρηση ύπνου και εθισμό” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάνοντας αναφορές στη μανιώδη χρήση των social media σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν κανόνες, επαινώντας την Αυστραλία που προχώρησε στη θέσπιση ηλικιακών κριτηρίων.

“Επικροτώ πρωτοβουλίες όπως αυτή που ανακοίνωσε η Αυστραλία για τη θέσπιση ηλικιακού κριτηρίου στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να δείξουν ότι θα αναλάβουν απτές και μετρήσιμες δράσεις για να προτεραιοποιήσουν την ασφάλεια έναντι των κερδών.

Εάν δεν το κάνουν, ρεαλιστικές λύσεις όπως η απαγόρευση των συσκευών στα σχολεία μας -απαγόρευση που η Ελλάδα εφάρμοσε από φέτος- θα συμπληρωθούν από σκληρότερες ρυθμιστικές απαντήσεις” είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα