Μενδώνη για το ασθενοφόρο στη συναυλία της Μαρινέλλας: “Είναι αποκλειστικά θέμα του ιδιώτη παραγωγού”

 Μενδώνη για το ασθενοφόρο στη συναυλία της Μαρινέλλας: “Είναι αποκλειστικά θέμα του ιδιώτη παραγωγού”

Στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα μίλησε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με το περιστατικό με την Μαρινέλλα στο Ηρώδειο.

Η υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως: «Το υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση και έχει στην Ακρόπολη, εκτός από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, και νοσηλευτές και γιατρούς και νοσοκομειακό».

Όπως σημείωσε αφορά όλο το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, συμπεριλαμβανομένου και του Ηρωδείου. «Διότι το κράτος έχει την απόλυτη ευθύνη λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων όταν λειτουργούν» σημείωσε.

«Στο Ηρώδειο έχουμε το Ελληνικό Φεστιβάλ, που είναι εποπτευόμενος οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και όταν έχει τις δικές του παραστάσεις, τις δικές του παραγωγές, ή αυτές που έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, φροντίζει και έχει ανάλογη εξυπηρέτηση και με γιατρούς και με νοσηλευτές και με ασθενοφόρο και είναι σε άμεση συνεργασία με το ΕΚΑΒ», σημείωσε.

Στη συνέχεια είπε ότι: «Από κει και πέρα το Ηρώδειο, όπως όλα τα μνημεία της χώρας μας, προφανώς ανήκει στο κράτος. Το Ηρώδειο όμως το παραχωρεί το κράτος σε ιδιώτες, για τις δικές τους ιδιωτικές εκδηλώσεις. Αυτό το οποίο θα πρέπει να γίνεται είναι, ο ιδιώτης να φροντίζει γι’ αυτό. Είναι αποκλειστικά θέμα του ιδιώτη παραγωγού. Ο ιδιώτης είναι αυτός που έχει όλη την εξυπηρέτηση της παράστασής του».

«Θα ήθελα να ευχηθώ από την καρδιά μου εκατομμύρια ευχές στην Μαρινέλλα. Την αγαπάμε όλοι και θέλουμε γρήγορα να γίνει καλά», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα