Νετανιάχου:Η στιγμή που δίνει το πράσινο φως για το χτύπημα στη Βηρυτό

 Νετανιάχου:Η στιγμή που δίνει το πράσινο φως για το χτύπημα στη Βηρυτό

Φωτογραφία η οποία δείχνει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου από το κτίριο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη να δίνει το OK για το σφοδρό χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό και στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ, έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF, το Ισραήλ πραγματοποίησε «ακριβές χτύπημα» στο κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ, που βρίσκεται κάτω από ένα κτίριο κατοικιών στη Βηρυτό.

Ισραηλινά μέσα ισχυρίζονται ότι στην περιοχή αυτή κατοικεί ο αρχηγός της οργάνωσης Χασάν Νασράλα. Σύμφωνα με πηγές κοντά στη Χεζμπολάχ, ο Νασράλα είναι καλά στην υγεία του.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Manar της Χεζμπολάχ μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 76 τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, στον πρώτο, προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε.

Μια πηγή της Χεζμπολάχ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Χάσεμ Σαφιεντίν είναι ζωντανός.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει η Haaretz, επιστρέφει εσπευσμένα στο Ισραήλ. Αρχικά επρόκειτο να επιστρέψει το Σάββατο μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά το Γραφείο του Πρωθυπουργού είπε ότι αναχωρεί το βράδυ της Παρασκευής.

Το Πεντάγωνο λέει ότι οι ΗΠΑ «δεν είχαν λάβει προειδοποίηση» για την επίθεση στη Βηρυτό, ωστόσο σύμφωνα με το CNN, το Ισραήλ ειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την επίθεση στη Βηρυτό την Παρασκευή, που επικαλείται έναν Ισραηλινό αξιωματούχο και δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους είπε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση ότι αναλάμβαναν στρατιωτική δράση όταν η επιχείρηση ήταν ήδη σε εξέλιξη και το Ισραήλ είχε τα αεροπλάνα στον αέρα.

Σχετικά Άρθρα