Φάμελλος, Πολάκης και… προσεχώς Κασσελάκης(;) Προοδευτικό κάλεσμα Παππά για στήριξη κοινού υποψηφίου για ΠτΔ

 Φάμελλος, Πολάκης και… προσεχώς Κασσελάκης(;)  Προοδευτικό κάλεσμα Παππά για στήριξη κοινού υποψηφίου για ΠτΔ

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τη προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει προβεί ακόμη στις σχετικές ανακοινώσεις αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών που σχετίζονται από την έκβαση της εκλογικής μάχης στο ΠΑΣΟΚ μέχρι το ενδεχόμενο ο εκπτωτος πρόεδρος να εξετάζει ακόμα και το σενάριο νέου κόμματος, αν και το πιθανότερο είναι να αναζητεί το timing των ανακοινώσεων του. 

Χθες πάντως ο κ. Κασελάκης και ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης επισημοποιούσαν τις υποψηφιότητες τους, βρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου που είχε ως θέμα την  τοποθέτηση ανεμογεννητριών και συγκεκριμένα τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του αιολικού MORES της VOLTON, 298,2 MW, σε Μαίναλο, Τσεμπερού, Πάρνωνα και Αρτεμίσιο, καθώς και τη Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του αιολικού MORES ΙΙ της VOLTON, 155,4 MW στη Δυτική Μάνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και από κόσμο που βρέθηκε εκεί λέγοντας του να “αντέξει” και “καλή δύναμη”,  τάχθηκε υπέρ της πράσινης ανάπτυξης και κατά της άναρχης και άνευ σχεδιασμού τοποθέτησης των ανεμογεννητριών στις οποίες, όπως είπε, προχωρά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ένα σχέδιο που θα έπρεπε να ήταν φιλικό προς το περιβάλλον εξελίσσεται σε εχθρικό.

Την ίδια ώρα ο στην παρθενική του ομιλία στην Ολομέλεια ως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς απηύθυνε κάλεσμα στα κόμματα που προέρχονται από την αριστερά και την προοδευτική-δημοκρατική παράταξη, να συμφωνήσουν στην στήριξη κοινής υποψηφιότητας που θα προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο,για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς-όπως είπε -στους θεσμούς δεν υπάρχουν άβατα.

Παρόντος του Σωκράτη Φάμελλου αλλά και του Παύλου Πολάκη, που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, ο κ.Παππάς τόνισε ότι καμία επιχείρηση κατατεμαχισμού της προοδευτικής παράταξης δεν πρόκειται να επικρατήσει, όπως και κανένα σενάριο ρευστοποίησης  της ιστορικής μνήμης,εννοώντας τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Τσίπρα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο λαός, για να ηγηθούμε όπως οι συλλογικές μας αποφάσεις προστάζουν, μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας”, τόνισε και καλωσόρισε τη δήλωση Ανδρουλάκη ότι “είναι υπέρ κάθε συνεργασίας που πλήττει τις επιλογές που κάνει κυβέρνηση εναντίον του λαού”.

Είναι ευκαιρία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των προοδευτικών κομμάτων να στηρίξουν την τροπολογία” σημείωσε και πρόσθεσε  ότι η πρότασή του για υπερψήφιση της τροπολογίας, απευθύνεται και “στους φωνασκούντες συντηρητικούς βουλευτές, οι οποίοι αν εννοούν όσα λένε, έχουν την ευκαιρία να πάρουν πίσω την ψήφο τους στον πτωχευτικό νόμο που έφερε η κυβέρνηση”.

Να σημειωθεί μετά την ομιλία Παππά στην Ολομέλεια θεάθηκε στο καφενείο της Βουλής η Όλγα Γεροβασίλη να συνομιλεί για αρκετή ώρα με τον επικεφαλής της Νέας Αριστερά Αλέξη Χαρίτση και τους βουλευτές του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο, Θεανώ Φωτίου και Σία Αναγνωστόπουλου τους οποιους σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα στην Κουμουνδούρου συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της οποίας έγινε και ενημέρωση για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων Σ. Φάμελλου και Π.Πολάκη για την προεδρία του κόμματος και ασχολήθηκε με μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα ενόψει του έκτακτου Συνεδρίου και της προεδρικής εκλογής του Δεκεμβρίου.

Στην Π.Γ. σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε η διευκόλυνση των  υποψηφίων  για την προεδρία του κόμματος στην προεκλογική καμπάνια  και υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι με τους εκπροσώπους που θα ορίσουν, ενώ το κόμμα θα τους βοηθήσει στην επικοινωνία τους με τα μέσα ενημέρωσης και δίνοντας τους πρόσβαση στις νομαρχιακές και οργανώσεις μελών και στα social media του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ενημέρωσε το όργανο για τις πρωτοβουλίες του κόμματος εντός του κοινοβουλευτικού τερέν, για την πρόταση του κόμματος σχετικά με τα ‘κόκκινα δάνεια” και την προστασία πρώτης κατοικίας, αλλά και για το θέμα της υποστήριξης της τροπολογίας από τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα και συμφωνήθηκε το κοινοβουλευτικό έργο να μην επηρεαστεί από τη διαδικασία της εκλογής προέδρου.

Συζητήθηκαν ακόμη οι άξονες της πολιτικής απόφασης για τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου και σε αυτό το πλαίσιο τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από την Ολυμπία Τελιγιορίδου, την Γιώτα Μπελώνη και την  Ελένη Συμεωνίδου ορίστηκε να επαναβεβαιώσει τα πρόσωπα που θα μετέχουν στην ΚΟΕΣ (Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου) και στην Επιτροπή Θέσεων.

Τις  εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε εκ νέου η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία άφησε νέες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας “Αν εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι καταστροφικό. Εκτιμώ ότι δεν θα εκλεγεί. Αν εκλεγεί, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει οριστικά”!

Μιλώντας στο Open η βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής , κατηγόρησε τον έκπτωτο πια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι “συνεχίζει να πολιτεύεται ανακαλύπτοντας εσωτερικούς εχθρούς, με στόχο να θυματοποιηθεί” και αναφερόμενη στην υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου για την ηγεσία  επισήμανε ότι “μας κάνει να ελπίζουμε ότι επιτέλους θα γυρίσουμε σε μία πολιτική συζήτηση”, υπογραμμίζοντας ότι “το μήνυμα του Φάμελλου είναι μήνυμα ενότητας εντός του ΣΥΡΙΖΑ”.

Και όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα είπε “Θα ήθελα να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως δεν θα ήθελα να είχε αποχωρήσει. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι αυτό που θέλω εγώ εκφράζει εκείνον” και ερωτηθείσα τέλος γιατί δεν είναι η ίδια υποψήφια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως “σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει”, κάνοντας λόγος για “τοξικούς διαλόγους” και “φανταστικούς εχθρούς”.

Σχετικά Άρθρα