Οικονόμου: Αν πω μπείτε στα τρένα και κάνετε το σταυρό σας, θα παραδεχόμουν ότι είμαι επικεφαλής σε ένα διαλυμένο σύστημα

 Οικονόμου: Αν πω μπείτε στα τρένα και κάνετε το σταυρό σας, θα παραδεχόμουν ότι είμαι επικεφαλής σε ένα διαλυμένο σύστημα

Τα τρένα παρά τα όποια προβλήματα παρουσιάζουν είναι απόλυτα ασφαλή, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Βασίλης Οικονόμου στον Talk Radio 98.9 by Alpha. Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς για το πρόσφατο περιστατικό με τη φωτιά σε συρμό του Ηλεκτρικού, μπορούμε να πούμε απόλυτα ότι υπάρχει ασφάλεια στα τρένα. Ωστόσο όπως πρόσθεσε, είμαστε προβληματισμένοι από τα προβλήματα που παρουσιάζονται και είμαστε σε εγρήγορση.

«Τι θέλετε να σας πω, να κάνετε τον σταυρό σας και να μπείτε; Βέβαια όμως υπάρχουν προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε» είπε και πρόσθεσε πως «αν σας πω μπείτε στα τρένα και κάνετε το σταυρό σας, όπως λένε κάποιοι άλλοι, δεν το δέχομαι αυτό αν το εκανα θα παραδεχόμουν οτι είμαι επικεφαλής σε ενα διαλυμένο σύστημα.»

Αναφορικά με το κυκλοφοριακό, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είναι ένα σύνθετο θέμα. Όπως είπε, οι αρμόδιοι υπουργοί και φορείς, «δεν καθόμαστε απαθείς, έχουμε σχέδιο το οποίο προχωρά.» Όπως είπε προχωρά η μεταφορά του πάρκου Logistics από τον Βοτανικό στο Πάρκο Τρίτση, για το οποίο κινούνται καθημερινά 4-5.000 οχήματα στον Κηφισό.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, αυτά τα 4.000-5.000 οχήματα όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά του πάρκου, θα κινούνται προς την Φυλής και θα αποσυμφορηθεί ο Κηφισός. Παράλληλα ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχουν και άλλοι σχεδιασμοί για την αποσυμφόρηση των οδικών αξόνων, όπως για παράδειγμα ένας οδικός άξονας ώστε να φεύγουν τα βαρέα οχήματα από τον Κηφισό. Πάντως αυτό το σχέδιο όπως είπε δεν μπορεί να γίνει σε 2 χρόνια. Τέλος, σχετικά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το επόμενο διάστημα ο ΟΑΣΑ θα μας δείξει το σχεδιασμό του και στη συνέχεια θα δούμε που χρειάζεται ανασχεδιασμός των δρομολογίων ώστε να έχουμε αποτελεσματικές συγκοινωνίες. «Όλα αυτά γίνονται με βήματα, ειναι κοστοβόρο πρόγραμμα, το 2027 θα ολοκληρωθεί ο ανασχεδιασμός των δρομολογίων».

Ωστόσο σε ένα χρόνο σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, θα έχουμε 950 νέα λεωφορεία, θα έχουμε κάμερες και λεωφορειόδρομους που θα περιφρουρούνται, θα υπάρχουν σε φανάρια κάμερες, σε επικίνδυνα σημεία και θα καταγράφουν τις παραβάσεις. Η κλήση σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, θα έρχεται απευθείας στο κινητό τηλέφωνο και δεν θα μπορεί να σβηστεί. Κλείνοντας ο κ. Οκονόμου συνέστησε στους οδηγούς να μην οδηγούν επιθετικά και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Σχετικά Άρθρα