Νορβηγία: Διεθνές ένταλμα για επιχειρηματία-Εμπλέκεται με τους παγιδευμένους βομβητές της Χεζμπολάχ

 Νορβηγία: Διεθνές ένταλμα για επιχειρηματία-Εμπλέκεται με τους παγιδευμένους βομβητές της Χεζμπολάχ

Διεθνές ένταλμα αναζήτησης εκδίδει η Νορβηγία για επιχειρηματία που συνδέεται με τους βομβητές των μελών της Χεζμπολάχ που εξερράγησαν στον Λίβανο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Reuters, η νορβηγική αστυνομία εξέδωσε διεθνές αίτημα έρευνας για τον Ρίνσον Χοσέ, έναν Νορβηγό-Ινδό που συνδέεται με την πώληση βομβητών στη λιβανέζικη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, οι οποίοι εξερράγησαν την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη.

Ο Ρίνσον Χοσέ, 39 ετών, εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν σε ταξίδι εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Είναι ιδρυτής βουλγαρικής εταιρείας που φέρεται να συμμετείχε στην αλυσίδα προμήθειας των βομβητών.

«Χθες, 25 Σεπτεμβρίου, η αστυνομική περιφέρεια του Όσλο έλαβε δήλωση εξαφάνισης σε σχέση με την υπόθεση των βομβητών», ανέφερε η αστυνομία του Όσλο σε μήνυμα της προς το Reuters.

«Ανοίχτηκε η υπόθεση εξαφάνισης και στείλαμε διεθνές ένταλμα για το άτομο», πρόσθεσαν στη συνέχεια.

Επιπλέον το Reuters τονίζει ότι ο Ρινσόν Χοσέ αρνήθηκε να σχολιάσει τα περί βομβητών όταν επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του την Τετάρτη (18/9), ενώ έκλεισε το τηλέφωνο όταν τον ρώτησαν για τη βουλγαρική επιχείρηση.

Η νορβηγική εταιρία στην οποία εργαζόταν ο Χοσέ, η DN Media Group, δήλωσε ότι έφυγε για ένα συνέδριο στη Βοστώνη στις 17 Σεπτεμβρίου και η εταιρεία δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων του ομίλου.

Το 2022, ο Χοσέ ίδρυσε την εταιρεία Norta Global Ltd με έδρα τη Σόφια, όπως δείχνει το εταιρικό μητρώο της Βουλγαρίας.

Η Βουλγαρία έχει ερευνήσει τον ρόλο της εταιρείας στην προμήθεια των παγιδευμένων βομβητών, αλλά δεν έχει βρει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι κατασκευάστηκαν ή εξήχθησαν από τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα