Γλυφάδα: Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης- “Μου έριξε γροθιά, μάτωσα, έπεσα κάτω…”- Νέες μαρτυρίες σοκ

 Γλυφάδα: Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης- “Μου έριξε γροθιά, μάτωσα, έπεσα κάτω…”- Νέες μαρτυρίες σοκ

Στα βίντεο-ντοκουμέντα έχουν αποτυπωθεί οι στιγμές της επίθεσης σε βάρος της ανήλικης. Η μανία με την οποία ξυλοκόπησαν την 14χρονη σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της πόλης και μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών και περαστικών που παρακολουθούσαν με απάθεια τις σκηνές βίας. «Η μία μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στους αστυνομικούς η 14χρονη την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο στη Γλυφάδα.

Η 14χρονη περιέγραψε ως εξής στους αστυνομικούς όσα συνέβησαν στην οδό Λαζαράκη: «Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριές μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω».

Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές, μέχρι που στο τέλος πέφτει στο έδαφος. Δίπλα, παρευρισκόμενοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, παρακολουθούν με απάθεια όσα συμβαίνουν. Η μόνη αντίδραση από ορισμένους είναι να σηκώσουν τα κινητά τους και να καταγράφουν το επεισόδιο!

Στη συνέχεια, οι περίπου 20 ανήλικοι σηκώνονται και ακολουθούν τη δράστη της επίθεσης, η οποία σέρνει την 14χρονη από τα μαλλιά, κάνοντάς της λαβή με το γόνατο από τη μέση. Ο μόνος που μπαίνει στη μέση είναι ένας άνδρας, ο οποίος τραβά ένα παιδί από το χέρι προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο. Η «αρένα» με θύμα την 14χρονη μεταφέρεται στο επόμενο στενό, όπου η ανήλικη δέχεται μια μαζική επίθεση από περισσότερα από 10 άτομα.

Φίλος της οικογένειας της 14χρονης μίλησε στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, ο πατέρας της 14χρονης και φίλος του, είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ το παιδί εκτός των τραυμάτων που είναι εμφανή, έχει υποστεί σοκ. Περιέγραψε μια κατάσταση ακραία, με τα παιδιά στο σχολείο να έχουν διχαστεί, τα μισά υποστηρίζοντας το θύμα και τα άλλα μισά τη δράστη.

Τέλος, αναφέρθηκε στην επίθεση κατά της 14χρονης, επιβεβαιώνοντας πως όχι μόνο ήθελαν να της κάψουν τα μαλλιά, ήθελαν επιπλέον, να την αφήσουν γυμνή στον δρόμο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Μανώλης Γερακιός, είπε ότι, επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση της βασικής δράστιδος κατά της 14χρονης.

«Στην πρώτη είπαν οι γονείς ‘μη ρίξουμε λάδι στη φωτιά’», είπε ο νομικός και επιβεβαίωσε ότι, η 14χρονη δεν έχει επιστρέψει στο σχολείο, όχι μόνο λόγω της άσχημης ψυχολογικής της κατάστασης, αλλά και επειδή δεν έχει «κανονιστεί» από το σχολείο τι θα γίνει με τη δράστιδα.

Είπε, ωστόσο ότι, «το σχολείο και η Αστυνομία έδειξαν μεγάλη ανθρωπιά» για το περιστατικό.

Για την υπόθεση κατατέθηκαν ήδη μηνύσεις για σωματικές βλάβες, συνελήφθησαν δύο ανήλικες, συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους. Όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και η υπόθεση παίρνει το δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.

Το χρονικό

Το 14χρονο κορίτσι βίωνε έναν εφιάλτη τους τελευταίους μήνες. Όπως κατήγγειλε στις Αρχές, δύο συμμαθήτριές της που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό της την εκφόβιζαν από τον περασμένο Μάιο.

Μάλιστα δεν ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε επίθεση, καθώς οι δύο συμμαθήτριές της της είχαν επιτεθεί και στις αρχές Σεπτεμβρίου και πάλι στη Γλυφάδα.

Η τελευταία επίθεση σε βάρος της ανήλικης έγινε το βράδυ του Σαββάτου, στην οδό Λαζαράκη, έξω από γνωστό κατάστημα ένδυσης, ενώ σύμφωνα με αναφορές είχε προηγηθεί διαδικτυακή συνεννόηση των δραστών.

Για την υπόθεση κατατέθηκαν ήδη μηνύσεις για σωματικές βλάβες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί δύο ανήλικες, συμμαθήτριες της 14χρονης καθώς και οι γονείς τους.

Όπως ανέφερε ο πατέρας της 14χρονης στους αστυνομικούς, οι δράστες οδήγησαν δια της βίας την κόρη του σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας την από την παρέα της και της επιτέθηκαν δίχως λόγο και αιτία από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος λιπόθυμη. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο πατέρας της, επεδίωξαν να τη γδύσουν και να της κάψουν τα μαλλιά. Εν συνεχεία οι δράστες αποχώρησαν και το κορίτσι παρελήφθη από τους γονείς της τραυματισμένο.

Σχετικά Άρθρα