Μπέρμποκ κατά Πούτιν στον ΟΗΕ: Για απαγωγές παιδιών στην Ουκρανία

 Μπέρμποκ κατά Πούτιν στον ΟΗΕ: Για απαγωγές παιδιών στην Ουκρανία

Σύμφωνα με στοιχεία της ουκρανικής κυβέρνησης, οι Ρώσοι έχουν απαγάγει τουλάχιστον 19.500 παιδιά από την έναρξη της πολέμου και λιγότερα από 400 έχουν επιστρέψει στις οικογένειές τους μέχρι στιγμής. Ρεπορτάζ των ΜΜΕ αναφέρει ότι ορισμένα από τα παιδιά αυτά εμφανίστηκαν σε ιστότοπους υιοθεσίας.

Τον Μάρτιο του 2023, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν και της Ρωσίδας Επιτρόπου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα για φερόμενες αναγκαστικές απελάσεις παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild, η 43χρονη Αναλένα έσταξε δηλητήριο για τον Πούτιν ενώ μαίνεται ο ρωσικός πόλεμος κατά της Ουκρανίας.

Απευθυνόμενη στον Ρώσο πρέσβη στον ΟΗΕ, Wasili Nebensja, η Πράσινη υπουργός της Γερμανίας δεν δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια για τον Πούτιν«Μπορείς να εξαπατήσεις τον εαυτό σου. Ο ισχυρότερος άντρας στη χώρα σας μπορεί να κρυφτεί πίσω από έφηβες που έχει απαγάγει. Αλλά δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα