Θεσσαλονίκη: Επιχειρήθηκε ανακατάληψη της “Libertatia”- Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ (vid)

 Θεσσαλονίκη: Επιχειρήθηκε ανακατάληψη της “Libertatia”- Προσαγωγές από την ΕΛΑΣ (vid)

Εισβολή αντιεξουσιαστών συνέβη απόψε (24/09) στο διατηρητέο κτίριο που φιλοξενούσε για χρόνια την κατάληψη «Libertatia» στη Θεσσαλονίκη, παραβιάζοντας τον σφραγισμένο χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες άτομα βρίσκονται ήδη μέσα στο κτίριο και διοργανώνουν μουσική συναυλία, αναζωπυρώνοντας τη δραστηριότητα στον χώρο που είχε παραμείνει κλειστός για καιρό.

Στην περιοχή βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 προσαγωγές ατόμων γύρω από το διατηρητέο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Στρατού.

Υπενθυμίζουμε, πως το διατηρητέο κτίριο «Libertatia» είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από πυρκαγιά τον Ιανουάριο του 2018, και έκτοτε μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπαθούν να το επισκευάσουν, πραγματοποιώντας διάφορες εργασίες αποκατάστασης. Η Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένες επιχειρήσεις για την απομάκρυνση αυτών των ατόμων, προχωρώντας σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Η πιο πρόσφατη επιχείρηση έλαβε χώρα στα τέλη του περασμένου μήνα, κατά την οποία συνελήφθησαν 11 άτομα. Μετά την επιχείρηση, ο χώρος είχε σφραγιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικά Άρθρα