Οι υπέροχες παραλίες της Καλύμνου για μια βουτιά τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου

 Οι υπέροχες παραλίες της Καλύμνου για μια βουτιά τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου

Η Κάλυμνος, ένα αληθινό κόσμημα στα Δωδεκάνησα, δεν είναι μόνο ένας προορισμός με πλούσια ιστορία και παράδοση που μαγεύει τους επισκέπτες. Το νησί φημίζεται και για τις καταπληκτικές παραλίες του, που προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία σε όσους αναζητούν τον τέλειο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και κρυστάλλινων νερών.

Οι ακτές της Καλύμνου αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο, όπου τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου συναντούν τους επιβλητικούς βράχους και τα μαγευτικά τοπία, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σκηνικό που κόβει την ανάσα. Από τις οργανωμένες παραλίες με beach bars και θαλάσσια σπορ, μέχρι τις απομονωμένες αμμουδιές που προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση, η Κάλυμνος έχει κάτι για κάθε γούστο.Unmute

Οι φυσικές σπηλιές, οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί των βράχων και τα πεντακάθαρα νερά, δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό που σε προκαλεί να το εξερευνήσεις. Είτε αναζητάτε δραστηριότητες όπως κολύμπι, ψαροντούφεκο και καταδύσεις, είτε απλά θέλετε να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, οι παραλίες της Καλύμνου θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές. Ανακαλύψτε τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού και απολαύστε την αυθεντική ομορφιά των ελληνικών καλοκαιρινών προορισμών στις ακτές της Καλύμνου.

Αργινώντα: Ένας γαλαζοπράσινος παράδεισος στην Κάλυμνο

Στη βορειοδυτική πλευρά της Καλύμνου, σε απόσταση 16,5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Πόθια, βρίσκεται η παραλία Αργινώντα. Είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν την ομορφιά της φύσης και την ηρεμία της θάλασσας. Καθώς πλησιάζετε την παραλία, θα μαγευτείτε από τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά που αντανακλούν τον ήλιο και δημιουργούν ένα εκθαμβωτικό θέαμα. Τα στρογγυλεμένα βότσαλα που καλύπτουν την ακτή προσθέτουν μια μοναδική υφή στο τοπίο, ενώ τα δέντρα που περιβάλλουν τον κόλπο προσφέρουν φυσική σκιά και δροσιά. Η παραλία Αργινώντα είναι πλήρως εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε στο έπακρο τον ήλιο και τη θάλασσα. Όταν έρθει η ώρα για ένα γεύμα ή ένα δροσιστικό ποτό, οι γύρω ταβέρνες είναι έτοιμες να σας προσφέρουν τις τοπικές γεύσεις και τη φημισμένη φιλοξενία της Καλύμνου. Για όσους επιθυμούν να παρατείνουν την παραμονή τους, τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής προσφέρουν άνετη διαμονή και εύκολη πρόσβαση στην παραλία.

Παραλία Βλυχάδια/Photo: Κωστής Αγγελόπουλος

Βλυχάδια: Ο απόλυτος προορισμός για οικογενειακές διακοπές και υποβρύχιες περιπέτειες

Η παραλία Βλυχάδια συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ενδιαφέρουσες επιλογές για διασκέδαση και χαλάρωση. Χωρίζεται σε δύο τμήματα, ένα με βότσαλα και ένα με αμμουδιά. Τα σχετικά ρηχά νερά την καθιστούν ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, επιτρέποντάς τους να απολαύσουν ξέγνοιαστες στιγμές στη θάλασσα. Μετά τις βουτιές, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν κάτω από τη σκιά των δέντρων ή να δοκιμάσουν τοπικές αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις στις ταβέρνες και εστιατόρια της περιοχής. Πίσω από την παραλία υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και ένα μικρό μουσείο που περιγράφει την ιστορία των σφουγγαριών και τη διασύνδεσή τους με το νησί. Ο βυθός της περιοχής είναι ξακουστός για την ομορφιά του, προσελκύοντας ψαροντουφεκάδες και λάτρεις του snorkeling.

Παραλία Καντούνι/Photo: Shutterstock

Καντούνι: Ο προορισμός για νεανική διασκέδαση και χαλάρωση στην Κάλυμνο

Η παραλία Καντούνι βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Καλύμνου, μόλις 6 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πόθια. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Χάρη στην εύκολη πρόσβασή της, αυτή η αμμώδης παραλία με τα κρυστάλλινα νερά έχει γίνει το αγαπημένο στέκι των νέων. Το Καντούνι προσφέρει στους λουόμενους τη δυνατότητα να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ τα λιγοστά δέντρα στην περιοχή παρέχουν φυσική σκιά. Τα beach bars της παραλίας, ανοιχτά σχεδόν όλη την ημέρα, αποτελούν πόλο έλξης για το νεανικό κοινό, προσφέροντας δροσιστικά ποτά και ζωντανή μουσική. Τα κοντινά εστιατόρια είναι ιδανικά για γεύμα με θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Η παραλία Καντούνι προσφέρει επίσης μαγευτική θέα στο επιβλητικό βουνό με το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου, ενώ για όσους προτιμούν τη δημόσια συγκοινωνία, υπάρχουν τακτικά δρομολόγια από την Πόθια προς το Καντούνι.

Παραλία Πλατύς Γιαλός/Photo: Κωστής Αγγελόπουλος

Πλατύς Γιαλός: Ένας παράδεισος με μαύρη άμμο και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στην Κάλυμνο

Στο δυτικό τμήμα της Καλύμνου, κοντά στον γραφικό Πάνορμο, βρίσκεται μία από τις πιο ονομαστές παραλίες του νησιού: ο Πλατύς Γιαλός. Αυτός ο μοναδικός προορισμός φημίζεται όχι μόνο για τα κρυστάλλινα νερά του, αλλά και για τα καταπληκτικά ηλιοβασιλέματα που μαγεύουν τους επισκέπτες. Η εντυπωσιακή αντίθεση ανάμεσα στη μαύρη άμμο και τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου δημιουργεί ένα εκπληκτικό τοπίο που θα σας μείνει αξέχαστο. Η παραλία προσφέρει πεντακάθαρα νερά για κολύμπι και χαλάρωση, ενώ τα αρμυρίκια παρέχουν την απαραίτητη σκιά για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Μετά τις βουτιές σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα στην ευρύτερη περιοχή, δοκιμάζοντας παραδοσιακές γεύσεις της Καλύμνου. Αλλά αυτό που κάνει τον Πλατύ Γιαλό πραγματικά ξεχωριστό είναι το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Καθώς ο ήλιος βυθίζεται στο Αιγαίο, ο ουρανός βάφεται με πορτοκαλί, ροζ και κόκκινες αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα που θα σας αφήσει άφωνους.

Εμπορειός Καλύμνου/Photo: Shutterstock

Εμπορειός: Ένας παράδεισος για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και της φύσης

Στη βορειοδυτική πλευρά της Καλύμνου, βρίσκεται η εντυπωσιακή παραλία του Εμπορειού. Αυτός ο μοναδικός προορισμός συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με τις απεριόριστες δυνατότητες για θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες. Η παραλία, με τα τεράστια δέντρα που δεσπόζουν κοντά στη βοτσαλωτή ακτή, δημιουργεί ένα μαγευτικό τοπίο. Η περιοχή φημίζεται για τους δυνατούς ανέμους που εναλλάσσονται με περιόδους νηνεμίας, καθιστώντας την ιδανική για windsurfingkayakingwater skiingκαταδύσεις και ψάρεμα. Μετά από μια γεμάτη ημέρα στη θάλασσα, μπορείτε να απολαύσετε τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρουν τα πολυάριθμα εστιατόρια και οι ταβέρνες του Εμπορειού. Η παραλία του Εμπορειού συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με την περιπέτεια των θαλάσσιων σπορ και την αυθεντική γαστρονομία της Καλύμνου.

Παραλία Λινάρια/Photo: Κωστής Αγγελόπουλος

Λινάρια: Ένας θησαυρός στη δυτική Κάλυμνο

Πρόκειται για τη συνέχεια της παραλίας Καντούνι, μετά τον τεράστιο βράχο που την χωρίζει σε δύο τμήματα. Τα Λινάρια είναι το βόρειο τμήμα και είναι ιδανικά για χαλάρωση και απόλαυση της αυθεντικής ομορφιάς της φύσης. Τα κρυστάλλινα γαλανά νερά προσκαλούν για βουτιές και κολύμπι, ενώ η ακτή περιβάλλεται από αρμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά. Μετά από μια απολαυστική βουτιά στα δροσερά νερά, μπορείτε να απολαύσετε ένα χορταστικό γεύμα στις τοπικές ταβέρνες που βρίσκονται κοντά στην παραλία.

Μασούρι: Το απόλυτο καλοκαιρινό θέρετρο στην Κάλυμνο

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Καλύμνου, σε απόσταση μόλις 8 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Πόθια, βρίσκεται η παραλία Μασούρι. Είναι το πιο ανεπτυγμένο θέρετρο του νησιού, προσφέροντας μια πληθώρα επιλογών διαμονής, από ξενοδοχεία μέχρι ενοικιαζόμενα καταλύματα. Η πλατιά αμμουδιά με τη χρυσαφένια άμμο και τα πεντακάθαρα γαλανά νερά δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό, ενώ η θέα προς την όμορφη Τέλενδο προσθέτει μια επιπλέον πινελιά μαγείας. Ως πλήρως οργανωμένη παραλία, το Μασούρι προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε για μια άνετη και απολαυστική ημέρα στον ήλιο. Τα beach bars είναι έτοιμα να σας προσφέρουν δροσιστικά αναψυκτικά και απολαυστικούς καφέδες. Τα πολυάριθμα εστιατόρια και οι ταβέρνες γύρω από την παραλία προσφέρουν τοπικές γεύσεις και τη φημισμένη φιλοξενία της Καλύμνου. Η παραλία Μασούρι είναι ιδανική για μια αξέχαστη εμπειρία στην καρδιά των Δωδεκανήσων.

Παραλία Μασούρι/Photo: Κωστής Αγγελόπουλος
Παραλία Μυρτιές/Photo: Κωστής Αγγελόπουλος
Παραλία Θέρμα/Photo: Κωστής Αγγελόπουλος

Θέρμα: Βουτιές και χαλάρωση δίπλα στην Πόθια

Μία ανάσα από την πρωτεύουσα της Καλύμνου, την Πόθια, βρίσκεται η παραλία Θέρμα. Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν την ομορφιά της φύσης με την ευκολία πρόσβασης και τις σύγχρονες ανέσεις. Τα καταγάλανα και κρυστάλλινα νερά αγκαλιάζουν την ακτή, ενώ τα βότσαλα και τα γραφικά βραχάκια δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο. Η παραλία Θέρμα είναι εξοπλισμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες. Το εστιατόριο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την αποβάθρα σας περιμένει για να σας προσφέρει τις τοπικές γεύσεις και τη φημισμένη φιλοξενία της Καλύμνου.

Καστέλι: Όπου η γαλήνη συναντά την απομόνωση

Κρυμμένη στα βόρεια σύνορα της Καλύμνου, η παραλία του Καστελίου παραμένει ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του νησιού, ένα κρυμμένο διαμάντι που προσελκύει όσους αναζητούν την ηρεμία ανάμεσα σε εντυπωσιακά παραθαλάσσια τοπία. Για να φτάσετε στην παραλία του Κάστρου, θα πρέπει να διασχίσετε έναν ελικοειδή δρόμο βόρεια του Μασουριού, αποκαλύπτοντας την εκπληκτική ομορφιά της ακτογραμμής της Καλύμνου. Οι απόκρημνοι βράχοι ανεβοκατεβαίνουν, αποκαλύπτοντας μαγευτική θέα στη γαλάζια θάλασσα από κάτω. Στέκεται εκεί το φρούριο του Κάστρου, προσθέτοντας μια πινελιά ιστορίας στο τοπίο. Ένας κρυφός όρμος προσφέρει μια βραχώδη αγκαλιά και εκπληκτικά τιρκουάζ νερά που λαμπυρίζουν κάτω από τον ήλιο.

Μυρτιές: Ένας οικογενειακός παράδεισος με εκπληκτική θέα

Στη δυτική πλευρά της Καλύμνου, μόλις 8 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πόθια, βρίσκεται η παραλία Μυρτιές, ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του νησιού. Αυτή η εκτεταμένη βοτσαλωτή παραλία, με μήκος περίπου 700 μέτρων, προσφέρει πεντακάθαρα ρηχά νερά, καθιστώντας την ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Εκτείνεται μπροστά από τον ομώνυμο γραφικό οικισμό, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σκηνικό με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου. Αυτό που κάνει την παραλία Μυρτιές πραγματικά ξεχωριστή είναι η μαγευτική θέα προς την Τέλενδο, ένα μικρό νησάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Μπορείτε εύκολα να φτάσετε στην Τέλενδο με μικρά καΐκια, προσθέτοντας μια επιπλέον περιπέτεια στην παραθαλάσσια εμπειρία σας. Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ οι ταβέρνες, οι καφετέριες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια προσφέρουν τοπικές γεύσεις και ζεστή φιλοξενία. Η πρόσβαση στην παραλία Μυρτιές είναι εύκολη, είτε οδικώς είτε με την τοπική συγκοινωνία, κάνοντάς την έναν προσιτό προορισμό για όλους. Το ηλιοβασίλεμα με φόντο την Τέλενδο είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Πηγή: travel.gr

Σχετικά Άρθρα