ΗΠΑ: 10χρονη εξαφανίστηκε και βρέθηκε σε δάσος από θερμική κάμερα- Υπνοβατούσε (vid)

 ΗΠΑ: 10χρονη εξαφανίστηκε και βρέθηκε σε δάσος από θερμική κάμερα- Υπνοβατούσε (vid)

Πριν από δύο εβδομάδες, η 10χρονη Πέιτον Σεντινιάν εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο χωριό Ντάπερλι στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Όπως αποδείχθηκε αργότερα, η μικρή σηκώθηκε από το κρεβάτι της και υπνοβατώντας βρέθηκε σε ένα δάσος. Από την ημέρα της εξαφάνισής της, αστυνομία και εκατοντάδες εθελοντές συμμετείχαν σε εκτεταμένη αποστολή έρευνας και διάσωσης έως ότου πλάνα από drones με θερμική κάμερα, εντόπισαν λίγες ώρες μετά το παιδί, με τις πιτζάμες του κουλουριασμένο να κοιμάται στο δάσος.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Peyton Saintignan εξαφανίστηκε από το σπίτι της κοντά στο Shreveport γύρω στις 22:00 στις 14 Σεπτεμβρίου, σε κατάσταση υπνοβασίας.

Ο σερίφης της κομητείας είπε ότι όταν ειδοποιήθηκε το γραφείο του, «η οικογένεια και οι γείτονες την αναζητούσαν ήδη περίπου μία ώρα», πριν η αστυνομία της Λουιζιάνα και εκατοντάδες εθελοντές στήσουν ολόκληρη επιχείρηση για να βρουν το εξαφανισμένο παιδί.

Σύμφωνα με τη New York Post, μάλιστα επιστρατεύτηκε και drone εξοπλισμένο με θερμική κάμερα, το οποίο άρχισε να πετά πάνω από την ελεγχόμενη περιοχή. Τελικά, η 10χρονη εντοπίστηκε κουλουριασμένη πάνω στο χώμα, 20 λεπτά αργότερα.

Οι αστυνομικοί μπόρεσαν στη συνέχεια να κατευθύνουν τους διασώστες στην τοποθεσία της και λίγα λεπτά αργότερα, γύρω στις 23:00, το παιδί ξύπνησε από τον πατέρα της καλύτερης του φίλης και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Η 10χρονη αποδείχθηκε ότι είχε καταφέρει να περπατήσει για περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το σπίτι της στο σημείο όπου βρέθηκε να «λαγοκοιμάται».

Ο σερίφης δήλωσε ότι ήταν «πραγματικά ένα θαύμα» το ότι βρέθηκε χωρίς ούτε ένα τραύμα. «Αν εξαιρέσετε μερικά τσιμπήματα κουνουπιών, ήταν περδίκι», είπε.

Σχετικά Άρθρα