Τραγωδία στη Σάμο με νεκρούς και αγνοούμενους μετανάστες σε ναυάγιο- Συνελήφθη ένας διακινητής

 Τραγωδία στη Σάμο με νεκρούς και αγνοούμενους μετανάστες σε ναυάγιο- Συνελήφθη ένας διακινητής

Στους 4 ανέρχονται οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 20 είναι οι αγνοούμενοι στο ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης από ένα πλωτό και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βυθιστεί πλαστική λέμβος, στην οποία επέβαιναν 33 άτομα (κατά δήλωσή τους), εκ των οποίων 5 βρέθηκαν στην ξηρά και τρία άτομα ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν διάφορα μέσα και δυνάμεις:

  • Ένα Περιπολικό Σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Ένα Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ)
  • Ένα Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  • Ένα Ιδιωτικό Σκάφος ΕΟΔ Σάμου
  • Ένα Περιπολικό Όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς

Παράλληλα, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας έχει απογειωθεί για να συνδράμει στις έρευνες από αέρος.

Οι προσπάθειες των σωστικών δυνάμεων δυσχεραίνονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Οι άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ από βορειοδυτική κατεύθυνση δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Συνελήφθη ένας διακινητής – Η ενημέρωση του Λιμενικού

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σάμου για την ύπαρξη ενός ύποπτου ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με κατεύθυνση τις βορειοδυτικές ακτές της Σάμου.

Αμέσως, στην περιοχή «ΚΟΝΤΑΚΑΙΙΚΑ» Σάμου μετέβη ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού , το οποίο εντόπισε το σκάφος κοντά στην ακτή χωρίς επιβαίνοντες. Στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, εντόπισαν στην περιοχή είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς (19 άντρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικα) και τους μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Ο 25χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Ρωσίας) χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη ως διακινητής των υπολοίπων για “διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και “Παράνομη είσοδος στη χώρα”. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο μεταφοράς.

Σχετικά Άρθρα