Παράδοση της Αττικής Οδού στον νέο παραχωρησιούχο στις 6 Οκτωβρίου 2024

 Παράδοση της Αττικής Οδού στον νέο παραχωρησιούχο στις 6 Οκτωβρίου 2024

Τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσαν μέσω κοινού δελτίου Τύπου ότι, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση υπηρεσιών που αφορούν τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού στις 12 Σεπτεμβρίου 2024, η παράδοση του αυτοκινητοδρόμου από το Ελληνικό Δημόσιο στον νέο παραχωρησιούχο (Νέα Αττική Οδός Α.Ε.) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, μέχρι την ημερομηνία αυτή θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μετάβασης του οδικού άξονα στο νέο καθεστώς παραχώρησης. Αυτό περιλαμβάνει την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης από τη Βουλή και το χρηματοοικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής με την εφάπαξ καταβολή του τιμήματος.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις του υφιστάμενου και του νέου παραχωρησιούχου συνεργάζονται στενά για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, υπό τις κατευθύνσεις του Ελληνικού Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι με την είσπραξη του τιμήματος των 3,27 δισ. ευρώ, το οποίο αποτελεί το υψηλότερο ποσό που έχει επιτευχθεί σε διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ, το δημόσιο χρέος της χώρας μειώνεται σχεδόν κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ.

Σχετικά Άρθρα