Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό Ιμίων- Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί ύψωσε τουρκική σημαία στη βραχονησίδα Ζουράφα (vid)

 Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό Ιμίων- Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί ύψωσε τουρκική σημαία στη βραχονησίδα Ζουράφα (vid)

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της συνόδου του ΟΗΕ, σημειώθηκε μια σοβαρή τουρκική πρόκληση. Αναμένεται ότι στη συζήτηση θα τεθούν σημαντικά θέματα όπως το μεταναστευτικό και η κατάσταση στην Κύπρο. Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο οποίος είναι ο αρχιτέκτονας του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου και της έννοιας της «Γαλάζιας Πατρίδας», προχώρησε σε μια ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια, δημιουργώντας «νέα Ίμια» στη βραχονησίδα Ζουράφα.

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκε, ο ίδιος ανοίγει τουρκική σημαία, στο σημείο υποστηρίζοντας ότι η βραχονησίδα είναι τουρκική.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη, ο Γιαϊτζί πρόσθεσε: «Για να μη δώσει η σιωπή μας φωνή στους Έλληνες, βρισκόμαστε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2024, στην 101η επέτειο της απελευθέρωσης της Ίμβρου από την ελληνική κατοχή, στο νησί Ζουράφα, που είναι ένας βράχος της Ίμβρου!

Δεν είναι ένας απλός βράχος, γιατί τα χωρικά ύδατα γύρω από αυτό το νησί είναι όσα και η περιοχή μας Γκεμλίκ μαζί με τα χωριά της! Είναι μια μεγάλη πηγή πλούτου με πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υδρογονάνθρακες και ψάρια!».

Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο μάτι τη Ζουράφα, καθώς τον περασμένο Ιούλιο όχι μόνο κατασκεύασαν επεισόδιο με Τούρκο ψαρά και το Λιμενικό, αλλά σε ανακοίνωσή της η ακτοφυλακή της γείτονος χαρακτήρισε «τουρκική» την ελληνική βραχονησίδα, λίγες μόλις ώρες μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Ουάσινγκτον.

Σχετικά Άρθρα