ΝΔ: Διαγράφεται σήμερα ο Σαλμάς- Η “παγίδα” στην Επιτροπή Δεοντολογίας και τα τηλεφωνήματα Τραγάκη

 ΝΔ: Διαγράφεται σήμερα ο Σαλμάς- Η “παγίδα” στην Επιτροπή Δεοντολογίας και τα τηλεφωνήματα Τραγάκη

Πρωτοβουλίες στο εσωκομματικό πεδίο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αναλάβει ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ. Αρχές του ερχόμενου μήνα αναμένεται να καλέσει βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν είναι υπουργοί για να καταγράψει ενδεχόμενους προβληματισμούς. Η ερώτηση των “11” για τα κόκκινα δάνεια έχει προκαλέσει πολιτική συζήτηση ενώ η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παραπέμψει για διαγραφή του κ. Σαλμά ενός εκ της ομάδας θεωρείται μήνυμα προς πάσα εσωκομματική κατεύθυνση.

Ειδικότερα η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, δεν περιορίζεται στη συμπεριφορά του βουλευτή το τελευταίο διάστημα, αλλά συνιστά ένα ευρύτερο πολιτικό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος με συγκεκριμένους αποδέκτες. Και αναμένεται να ακολουθήσει η αποπομπή του και από τη ΝΔ. «Είναι μια νομοτελειακή διαδικασία», έλεγαν κομματικές πηγές.

Ο κ. Σαλμάς, θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας σήμερα στις 12:00 στη Βουλή. Η Επιτροπή απαρτίζεται από τον πρόεδρο Γιάννη Τραγάκη, τον γραμματέα της ΚΟ Σταύρο Καλαφάτη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Θανάση Μπούρα και τους βουλευτές Θανάση Δαβάκη και Θεόδωρο Καραόγλου.

Ο κ. Σαλμάς μαζί με τους κ. Δαβάκη και Καράογλου είχαν συνυπογράψει την ερώτηση των «11», η οποία αποτέλεσε και την αφορμή για να κάνει τις “καυτές” τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ένα ακόμα στοιχείο βέβαια που «ενώνει» τους τρείς βουλευτές είναι η συμπάθεια τους προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμάρα καθώς τόσο οι Δαβάκης και Καράογλου όσο όμως και ο Μάριος Σαλμάς ανήκουν σε αυτό που ονομάζεται «κύκλος Σαμαρά».

Ο Γιάννης Τραγάκης, προκειμένου να αποφύγει… δυσάρεστες καταστάσεις ως πρόεδρος της επιτροπής αλλά και ως ένας εκ των πλέον έμπειρων κοινοβουλευτικών, έχει κάνει γύρο τηλεφωνημάτων ώστε να εξασφαλιστεί το απόλυτο. Ο ίδιος άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που ακολούθησε του καταστροφικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών υπεραμύνθηκε του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιλογών του, δείχνοντας πως τον στηρίζει στον απόλυτο βαθμό. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους άλλους δυο της επιτροπής (Μπούρα και Καλαφάτη).

Ο κ. Σαλμάς, υπενθυμίζεται, καταγγέλλει φωτογραφικούς διαγωνισμούς από το υπουργείο Πολιτισμού υπέρ συγκεκριμένης εταιρίας για τα κυλικεία των αρχαιολογικών χώρων και μάλιστα είχε καταθέσει σχετική ερώτηση που απαντήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τον Ιούλιο.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαλμάς προειδοποιεί ότι θα κάνει νέες καταγγελίες στις τηλεοπτικές κάμερες. Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, λέγεται ότι το γυαλί στις σχέσεις με τον παλαιό «γαλάζιο» βουλευτή είχε ραγίσει εδώ και καιρό και ο ίδιος το έδειχνε σε κάθε αφορμή, βάλλοντας εναντίον κυβερνητικών και υπουργικών επιλογών. Είχε, άλλωστε, αντιπαρατεθεί με τον κ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη Κ.Ο. του κόμματος.

Το μέτωπο Σαλμά μπορεί να κλείσει σήμερα, μένει όμως να φανεί, αν θα υπάρξουν νέα «επεισόδια» στο σίριαλ με τα κόκκινα δάνεια. Κάποιοι εκ των «11» βουλευτών σκέφτονται να κάνουν εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα, προσδοκώντας σε μια νέα, επιπρόσθετη ρύθμιση από το υπουργείο. Επίσης, στο τραπέζι είναι και άλλες ερωτήσεις για θέματα της επικαιρότητας και της λεγόμενης «κοινωνικής ατζέντας».

Σχετικά Άρθρα