Εξάχρονος απήχθη από πάρκο το 1951 και βρέθηκε μετά από 7 δεκαετίες (vid)

 Εξάχρονος απήχθη από πάρκο το 1951 και βρέθηκε μετά από 7 δεκαετίες (vid)

Ήταν Φεβρουάριος του 1951, όταν ο 6χρονος τότε Luis Armando Albino έπαιζε σε πάρκο της Καλιφόρνια και τον προσέγγισε μια άγνωστη γυναίκα, τάζοντάς του ότι θα του αγοράσει καραμέλες.

Αντ’ αυτού, η γυναίκα απήγαγε το αγόρι κι εκείνο κατέληξε σε ένα ζευγάρι που τον μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος.

Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Albino παρέμενε αγνοούμενος, αλλά δεν ξεχάστηκε ποτέ από την οικογένειά του και η φωτογραφία του κρεμόταν στα σπίτια των συγγενών. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Επτά δεκαετίες μετά, χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού προγονικού τεστ, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων, ο Albino -συνταξιούχος πυροσβέστης πλέον και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ- βρέθηκε από την ανιψιά του.

Μέχρι πριν αρκετά χρόνια γίνονταν έρευνες για τον εντοπισμό του, στις οποίες συμμετείχαν το FBI και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τον περασμένο Ιούνιο, όπως μεταδίδει ο Guardian, ο Albino επανενώθηκε με την οικογένειά του, χάρη στις αδιάκοπες προσπάθειες της ανιψιάς του.

Σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό συγκρότημα, είπε ότι ο θείος της «με αγκάλιασε και μου είπε “ευχαριστώ που με βρήκες” και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο».

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020, όταν, «έτσι για πλάκα», είπε η Αλεκιν, έκανε ένα online τεστ DNA. Έδειξε 22% ταύτιση με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Μια περαιτέρω αναζήτηση εκείνη την εποχή δεν έδωσε καμία απάντηση ή οποιαδήποτε απάντηση από εκείνον, είπε.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ίδια και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Όκλαντ κοίταξε σε μικροφίλμ άρθρα της Tribune -μεταξύ των οποίων και ένα που είχε φωτογραφία του Luis και του Roger- το οποίο την έπεισε ότι βρισκόταν στο σωστό δρόμο. Πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ την ίδια μέρα.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι το νέο στοιχείο ήταν ουσιαστικό και άνοιξε εκ νέου η υπόθεση εξαφάνισης. Η αστυνομία του Όκλαντ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η υπόθεση εξαφάνισης έκλεισε, αλλά η ίδια και το FBI θεωρούσαν ότι η έρευνα για την απαγωγή εξακολουθούσε να είναι ανοιχτή.

Ο Luis εντοπίστηκε στην ανατολική ακτή και έδωσε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του, η μητέρα του Alequin. Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της και είπαν ότι ο θείος της είχε βρεθεί.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο όταν έφυγαν οι ερευνητές», δήλωσε η Alequin. «Άρπαξα τα χέρια της μητέρας μου και της είπα: ‘Τον βρήκαμε’. Ήμουν εκστασιασμένη».

Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Albino ήρθε στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Alequin, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά Άρθρα