Άμεση απάντηση-άδειασμα Γερουλάνου σε Διαμαντοπούλου- Δεν μείναμε στο ΠΑΣΟΚ για να διαπραγματευτούμε καρέκλες

 Άμεση απάντηση-άδειασμα Γερουλάνου σε Διαμαντοπούλου- Δεν μείναμε στο ΠΑΣΟΚ για να διαπραγματευτούμε καρέκλες

Τις αντιδράσεις του Παύλου Γερουλάνου και της Νάντιας Γιαννακοπούλου προκάλεσαν οι δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία ανέφερε ότι αν εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος θα μπορούσε να αναλάβει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Παύλος Γερουλάνος αντέτεινε ότι «η εμπειρία από την προηγούμενη εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήταν βουλευτής, μας κόστισε. Το ίδιο συνέβη και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή προεδρεύοντος που δεν είναι στη Βουλή αποτελεί συνταγή ήττας».

Αναλυτικά η ανάρτηση-απάντηση Γερουλάνου:

«Αγαπητή Άννα,
όσοι μείναμε πιστοί στο ΠΑΣΟΚ δεν το κάναμε για να διαπραγματευτούμε καρέκλες. Το κάναμε επειδή πιστεύουμε σε αξίες. Επίσης, όσοι μείναμε στο ΠΑΣΟΚ, μάθαμε να παραδεχόμαστε λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Να μαθαίνουμε από νέες εμπειρίες. Η εμπειρία της προηγούμενης εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, που δεν ήταν βουλευτής, μας κόστισε. Το ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η εκλογή προέδρου που δεν είναι στη Βουλή αποτελεί συνταγή ήττας. Θέλεις να τριτώσει; Εγώ όχι. Θέλω να νικήσουμε, θέλω να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Κι αυτό προϋποθέτει νέο Πρόεδρο, με σχέδιο που πείθει, με δυνατότητα να διασφαλίσει την ενότητα και παρόντα σε κάθε μάχη, και στην κοινωνία και στη Βουλή. Αυτό υπηρετεί η υποψηφιότητά μου».

«Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ’ το χειρότερο παρελθόν» σχολίασε η Νάντια Γιαννακούλου αναφερόμενη σε όσα είπε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου:

«Κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν να συγκρατηθούν και έχουν ήδη αρχίσει να μοιράζουν θέσεις και αξιώματα! Αυτή δεν είναι μια εικόνα από το μέλλον, αλλά μάλλον απ’ το χειρότερο παρελθόν. Ας σοβαρευτούν» έγραψε συγκεκριμένα η Νάντια Γιαννακοπούλου σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Νωρίτερα, η Άννα Διαμαντοπούλου, μέσα από συνέντευξή της στο MEGA, πρότεινε συνεργασία στον Παύλο Γερουλάνο, αναγνωρίζοντας την εμπειρία και τις ικανότητές του.

«Αν εγώ κερδίσω και ο κ. Γερουλάνος- που από τα συμφραζόμενά του λέει ότι είναι ένας εξαιρετικά επαρκής κοινοβουλευτικός- γιατί να μη συνεργαστούμε; Να είμαι εγώ πρόεδρος και αυτός επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας», απάντησε η Άννα Διαμαντοπούλου όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως η ίδια έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία από όλους τους υποψήφιους στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

«Η κοινοβουλευτική ζωή δεν είναι μόνο ρητορική απέναντι στον Μητσοτάκη ή οποιονδήποτε. Είναι στρατηγική, θέσεις, πώς παρατάσσεις δυνάμεις και σε αυτό νομίζω έχω πολύ μεγάλη εμπειρία», συμπλήρωσε.

Όσο για το αν θα κάνει «στροφή» προς τα Δεξιά το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση εκλογής της, τόνισε: «Η Διαμαντοπούλου 12 χρόνια δεν έχει πάει πουθενά. Ούτε άλλο κόμμα έκανε, ούτε πουθενά πήγε. Η μόνη συνεργασία ήταν η υποψηφιότητα στον ΟΟΣΑ (…). Όλο αυτό το παραμύθι που συνεχίζεται, από ένα σημείο και μετά δεν μπορώ παρά να το προσλάβω ως μία επίθεση λόγω εκλογών».

Σχετικά Άρθρα