Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Περισσότερες από 150 γυναίκες έπεσαν θύματά του-Οι αρχές δεν έβρισκαν στοιχεία

 Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Περισσότερες από 150 γυναίκες έπεσαν θύματά του-Οι αρχές δεν έβρισκαν στοιχεία

Οι δικηγόροι γυναικών που κατηγορούν για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις τον Μοχάμεντ αλ Φαγέντ έλαβαν «περισσότερα από 150 νέα αιτήματα» για πληροφορίες εκ μέρους πιθανών θυμάτων και ανθρώπων που έχουν αποδείξεις σε βάρος του πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, έγινε σήμερα γνωστό. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι δικηγόροι τουςκατήγγειλαν «25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων». 

Ο εκλιπών Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά γυναίκες υπαλλήλους που εργάζονταν στο λονδρέζικο πολυκατάστημα Harrods, τις είχε αναγκάσει να υποβληθούν σε προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους και τις είχε απειλήσει ότι θα υφίσταντο συνέπειες αν επιχειρούσαν να διαμαρτυρηθούν, όπως είπαν οι δικηγόροι τους

Μία γυναίκα που είχε εργαστεί για τον Φαγέντ στο κατάστημα πολυτελείας του Νάιτσμπριτζ τον αποκάλεσε «τέρας».

Οι αρχές παραδέχθηκαν πως απέτυχαν δύο φορές να «στριμώξουν» τον αλ Φαγιέντ παρόλο που είχαν καταγγελίες εναντίον του.

Η εισαγγελία του Στέμματος (CPS) παραδέχθηκε ότι απέτυχε δύο φορές να απαγγείλει κατηγορίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση. Εκπρόσωπος της CPS δήλωσε τώρα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του δόθηκαν στους εισαγγελείς από τη Μητροπολιτική Αστυνομία δύο φορές αλλά δεν ήταν ικανά για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.

Το 2008, ο αλ Φαγιέντ κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση εναντίον ενός 15χρονου κοριτσιού, την οποία αρνήθηκε. Η CPS δεν άσκησε τότε δίωξη για την υπόθεση λόγω ελλιπών στοιχείων.

Στη συνέχεια, φέρεται να βίασε μια γυναίκα το 2013, η υπόθεση της οποίας διερευνήθηκε εκ νέου από την αστυνομία το 2015, αλλά δεν οδήγησε σε καμία κατηγορία.

Ενώ η CPS εξέτασε και τους δύο φακέλους, ο εκπρόσωπος της δήλωσε: «Για να ασκηθεί δίωξη, η CPS πρέπει να είναι βέβαιη ότι υπάρχει προοπτική καταδίκης. Σε κάθε περίπτωση, οι εισαγγελείς μας εξέτασαν προσεκτικά τα στοιχεία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είχαν επαρκή στοιχεία».

Είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία αναγνωρίζει την έρευνα του 2015. Η CPS παρείχε επίσης στην αστυνομία συμβουλές για την έγκαιρη διεξαγωγή ερευνών για τον αλ Φαγιέντ το 2018, το 2021 και το 2023. Πλήρη αποδεικτικά στοιχεία όμως δεν ελήφθησαν ποτέ για αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα η αστυνομία να κλείσει τις υποθέσεις.

Σχετικά Άρθρα