Ισραήλ: Αρνείται εμπλοκή για τους βομβητές στον Λίβανο-Νετανιάχου:”Η Χεσμπολάχ θα πάρει το μήνυμα”

 Ισραήλ: Αρνείται εμπλοκή για τους  βομβητές στον Λίβανο-Νετανιάχου:”Η Χεσμπολάχ θα πάρει το μήνυμα”

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ ξεφεύγει από τη συνοριακή περιοχή, η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή εντείνεται όλο και περισσότερο και κάθε προσπάθεια εξομάλυνσης των μετώπων φαίνεται πως “πέφτει στο κενό”.

Η τελευταία εβδομάδα άλλαξε σημαντικά τις εξελίξεις του πολέμου, ιδιαίτερα μετά τις εκρήξεις βομβητών που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Έκτοτε, η φιλοϊρανική οργάνωση και ο ισραηλινός στρατός επιδίδονται σε μπαράζ επιδρομών.

Στο Λίβανο, ο πόλεμος έχει πλέον γίνει αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα και οι πολίτες, υποστηρικτές ή μη της Χεζμπολάχ, έχουν εμπλακεί στη βία.

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ, επεσήμανε ότι το Ισραήλ δεν έχει καμία εμπλοκή με τους παγιδευμένους βομβητές, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν θέλουμε πόλεμο με τον Λίβανο». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να εξαλείψει τυχόν απειλές που είναι υπαρξιακές για το κράτος του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωνε ότι η φιλο- ιρανική Χεζμπολάχ του νοτίου Λιβάνου δέχτηκε πλήγματα που ούτε καν μπορούσε να διανοηθεί.

«Εαν δεν κατάλαβε το μήνυμα, υπόσχομαι ότι θα το καταλάβει», πρόσθεσε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου και προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί νέες πυραυλικές επιθέσεις από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ και δεσμεύτηκε ότι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους οι χιλιάδες Ισραηλινοί κάτοικοι της μεθορίου.

Το Ισραήλ διέταξε να κλείσουν όλα τα σχολεία στο βόρειο τμήμα της χώρας μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.

Οι συγκεντρώσεις περιορίστηκαν επίσης σε πολλές βόρειες περιοχές της χώρας και σε τμήματα των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν, ενώ δεν επιτρέπεται να συγκεντρώνονται περισσότερα από 10 άτομα σε εξωτερικούς χώρους και 100 άτομα σε εσωτερικούς χώρους.

Σχετικά Άρθρα