“Βόμβα” Πλατινί: “Οι ομάδες να παίζουν με 10 παίκτες”

 “Βόμβα” Πλατινί: “Οι ομάδες να παίζουν με 10 παίκτες”

 Ένα  σφικτό-όπως ποτέ- ημερολόγιο, με αγώνες κάθε μέρα και την επόμενη, τόσο που οι παίκτες  απειλούν ακόμη και με απεργία, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πουν…ΣΤΟΠ σε ένα συνεχές ποδόσφαιρο μεταξύ πρωταθλημάτων, κυπέλλων, του νέου Champions League, του νέου World Club και τις  υποχρεώσεις με τις αντίστοιχες εθνικές τους ομάδες. 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, έχει μία άλλη ιδέα , προκειμένου το ποδόσφαιρο να γίνει πιο διασκεδαστικό για τους φιλάθλους, προτείνοντας οι ομάδες να παίζουν με  δέκα παίκτες, προκειμένου να ανοίξουν νέοι χώροι στο γήπεδο.

 «Θα πρέπει ίσως να αφαιρέσουμε έναν παίκτη και να παίξουμε δέκα παίκτες», εξήγησε στο RmcSport ο Μισέλ πλατινί, νικητής της Χρυσής Μπάλας» τρεις φορές (1983,1984,1985). 
 «Τον εικοστό αιώνα, άρχισαν να παίζουν παίκτες με έντεκα πλευρές, αλλά τότε οι παίκτες έτρεχαν λιγότερο, ήταν πιο αργοί και επίσης λιγότερο δυνατοί σωματικά. Θα μπορούσε λοιπόν να είναι καλό να περιορίσουμε τον αριθμό των παικτών γιατί θα απελευθέρωνε χώρο. Οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν παρακολουθούν πλέον ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι κατοχής γίνονται πάρα πολλές πάσες προς τα εμπρός παρά προς τα πίσω. Δεν είμαι επικριτικός, αλλά στην εποχή μου είδαμε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε. 

Σχετικά Άρθρα