Λίβανος: Νεκροί και τραυματίες από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Στόχος ο Ιμπραχίμ Ακίλ

 Λίβανος: Νεκροί και τραυματίες από  ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Στόχος ο Ιμπραχίμ Ακίλ

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι δυνάμεις του εξαπέλυσαν ένα «στοχευμένο πλήγμα» στη Βηρυτό, με δύο πηγές ασφαλείας να δηλώνουν στο Reuters ότι ισραηλινός αεροπορικός βομβαρδισμός είχε στόχο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ και λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες από αυτό τον βομβαρδισμό στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας.

Προπύργιο της Χεζμπολάχ σε προάστιο της Βυρητού έπληξε την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα ο ισραηλινός στρατός, στοχεύοντας ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Σύμφωνα με λιβανέζικα ΜΜΕ, ένα ισραηλινό F-35 εκτόξευσε δύο ρουκέτες σε κτίριο της περιοχής Dahiyeh.

Τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για στοχευμένο κτύπημα. Ο Ιμπραχιμ Ακιλ ανώτερος διοικητης της Χεζμπολάx είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης στη Βυρηττό. Σύμφωνα με αναφορές σε αραβικά και ισραηλινά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται πηγή της Χεζμπολάχ, ο Ακίλ είναι νεκρός και αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση από τη Χεζμπολάχ.

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 59 τραυματίστηκαν σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός έχει καταστρέψει το τελευταίο εικοσιτετράωρο βάσεις με τουλάχιστον 1000 πυραύλους της Χεζμπολάχ.

Ποιος είναι ο Ιμπραχίμ Ακίλ

Ο Ιμπραχίμ Ακιλ, ο στόχος της ισραηλινής επίθεσης είναι μέλος του Hezbollah Jihad Council, του ανώτερου οργάνου της οργάνωσης. Ο Ακίλ βρισκόταν στη λίστα των ΗΠΑ με τους καταζητούμενους τρομοκράτες, καθώς είχε διατελέσει σημαντικό ρόλο στη βομβιστική επίθεση του 1983, εναντίον Αμερικανών πεζοναυτών στη Βυρητό, ενώ ήταν στην ομάδα που είχε πάρει Αμερικανούς και Γερμανούς ομήρους στον Λίβανο, τη δεκαετία του 1980.Οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει με 7 εκατ. δολάρια τον Ακίλ.

Σύμφωνα με πλάνα από ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση του Reuters, ένα πυκνό σύννεφο καπνού φάνηκε να υψώνεται πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ενώ κάτοικοι στα νότια προάστια της πόλης ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη.

Σχετικά Άρθρα