Καμάλα Χάρις: Αν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω

 Καμάλα Χάρις: Αν κάποιος εισβάλλει στο σπίτι μου θα τον πυροβολήσω

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια πρόεδρος, Κάμαλα Χάρις, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με τη δήλωσή της σχετικά με την οπλοκατοχή κατά τη διάρκεια ενός talk-show της Όπρα Γουίνφρι την Πέμπτη. Στην εκπομπή, όπου παρευρέθηκαν και αστέρες όπως η Τζούλια Ρόμπερτς, η Χάρις ανέφερε πως θα υπερασπιζόταν τον εαυτό της με όπλο σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι της. Η δήλωση αυτή δημιούργησε αντιδράσεις, καθώς αγγίζει ένα ευαίσθητο ζήτημα στην αμερικανική κοινωνία, ειδικά ενόψει των προεδρικών εκλογών και της πολιτικής για την οπλοκατοχή.

«Έχω όπλο. Αν κάποιος εισβάλει στο σπίτι μου, θα τον πυροβολήσω», είπε, ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε γελώντας, «μάλλον δεν έπρεπε να το πω αυτό, αλλά το επιτελείο μου θα ασχοληθεί με αυτό αργότερα».

Η Χάρις πριν από αυτή τη δήλωση, είπε στην Γουίνφρεϊ ότι η ίδια και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της, Τιμ Γουόλζ, είναι και οι δύο ιδιοκτήτες όπλων.

Παρά την αμφιλεγόμενη σχέση της με τα όπλα, έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να εφαρμόσει μια απαγόρευση των όπλων επίθεσης, τα οποία χαρακτήρισε ως «ένα εργαλείο πολέμου».

Ωστόσο, τόνισε ότι είναι υποστηρίκτρια της Δεύτερης Τροπολογίας, η οποία προστατεύει το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, αλλά παρόλα αυτά θα ήθελε αυστηρότερους νόμους για τα όπλα.

Σχετικά Άρθρα