Τζάκρη για Ραγκούση:Ας καταφύγει στη δικαιοσύνη- Θα καταθέσουν πλήθος μαρτύρων για σωρεία περιστατικών bullying σε βάρος μου

 Τζάκρη για Ραγκούση:Ας καταφύγει στη δικαιοσύνη- Θα καταθέσουν πλήθος μαρτύρων για σωρεία περιστατικών bullying σε βάρος μου

Αιχμηρή ήταν η παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρθηκε σε προσωπικές επιθέσεις και καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η κυρία Τζάκρη, απευθυνόμενη στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, έκανε σαφές ότι τα ζητήματα προσωπικής τιμής δεν μπορούν να συμψηφίζονται ή να εντάσσονται σε πολιτικές αντιπαραθέσεις. Σχολιάζοντας το γενικότερο πολιτικό κλίμα, επεσήμανε ότι «το ανθρωποφαγικό κλίμα δίνει ευκαιρία σε κομπάρσους να μετατρέπονται αυθαίρετα σε πρωταγωνιστές, ρίχνοντας το πολιτικό επίπεδο στα Τάρταρα». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε ριάλιτι εν μέσω πολιτικής κρίσης, υπονοώντας τις εσωκομματικές έριδες που ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, η αντιπαράθεσή της με τον Γιάννη Ραγκούση φάνηκε να παίρνει πιο προσωπική τροπή, καθώς η κ. Τζάκρη δήλωσε πως η κακή μοίρα τους έφερε να «μπλέξουν» δύο φορές, στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. «Συνάντηση μας από κοινού για τρίτη φορά προφανώς δεν προβλέπεται, οπότε μάλλον ξεμπλέκουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, καλώντας τον κ. Ραγκούση να καταφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της, αν το επιθυμεί.

Η κ. Τζάκρη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε περιστατικά bullying που υπέστη, υπογραμμίζοντας ότι όταν έρθει η ώρα δεν θα χρειαστεί άδεια κανενός για να αποκαλύψει τις επικοινωνίες της, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν μάρτυρες που θα επιβεβαιώσουν τα περιστατικά αυτά. Παράλληλα, άφησε αιχμές ότι ο κ. Ραγκούσης δεν αντιλαμβάνεται τη συνεχή έκπτωση της πολιτικής του συμπεριφοράς ή ότι απλώς «πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του».

Συγκεκριμένα, η τοποθέτηση της Τζάκρη περιλάμβανε τα εξής σημεία:

«Τα θέματα προσωπικής τιμής δεν συναιρούνται και δεν συμψηφίζονται μεταξύ ασχέτων κι ανόμοιων υποθέσεων. Το “κοίτα ποιος μιλάει!” αφορά τον ίδιο και δεν αποτελεί μια έμμεση τοποθέτησή μου για τις καταγγελίες τρίτων προσώπων.»

 «Το ανθρωποφαγικό πολιτικό κλίμα δίνει την ευκαιρία σε κομπάρσους να μετατρέπονται αυθαιρέτως σε πρωταγωνιστές, ρίχνοντας το πολιτικό επίπεδο στα Τάρταρα. Είμαι πολύ έμπειρη για να εμπλακώ σε ριάλιτι εν μέσω πολιτικής κρίσης. Παραμένει λοιπόν στην προσωπική μου διακριτική ευχέρεια το αν και πότε θα εμπλέξω το συλλογικό μας δράμα με τις όποιες προσωπικές μας εκκρεμότητες.»

 «Το ποια είναι εξάλλου η παρουσία κι η προσωπικότητα ενός εκάστου είναι γνωστό τοις πάσι στο μικρό μας τόπο κι έτσι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο! Πόσω μάλλον όταν υπάρχουν κι άλλες κυρίες που υπέστησαν ανάλογη μεταχείριση, όπως για παράδειγμα μπροστά σε όλη την Πολιτική Γραμματεία προ εξαμήνου.»

 «Με τον κύριο Ραγκούση, η μοίρα κακή με έφερε “να μπλέξω” ήδη δύο φορές! Στο ΠΑΣΟΚ παλιότερα και στο ΣΥΡΙΖΑ πιο πρόσφατα. Συνάντηση μας από κοινού για τρίτη φορά προφανώς δεν προβλέπεται, οπότε μάλλον ξεμπλέκουμε. Τον καλώ λοιπόν να καταφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον μου.»

«Σας διαβεβαιώ ότι όταν έρθει εκείνη η στιγμή, δεν θα χρειαστώ την άδεια κανενός για να αποκαλύψω τις μεταξύ μας επικοινωνίες. Ούτε θα χρειαστώ διασταλτικές ερμηνείες του όρου. Θα καταθέσουν πλήθος αυτοπτών κι αυτήκοων μαρτύρων για σωρεία περιστατικών bullying σε βάρος μου, με αφορμή πάντα την πολιτική μου δραστηριότητα, τότε που ο εν λόγω κύριος είχε ρόλο πολιτικού προϊστάμενου, αλλά και σε βάρος άλλων συντρόφων και συντροφισσών την τελευταία περίοδο. Δεν ξέρω αν η εμμονή του αυτή δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τη συνεχή έκπτωση ή αν απλώς πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι του.»

Η παρέμβασή της αποτέλεσε μία από τις πιο αιχμηρές στιγμές της συνεδρίασης, καθώς η κ. Τζάκρη άφησε αιχμές για την εσωκομματική κατάσταση, καταγγέλλοντας προσωπικές επιθέσεις και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών αποκαλύψεων, που ενδέχεται να ρίξουν φως σε περιστατικά bullying και σε άλλους συντρόφους του κόμματος.

Ραγκούσης: Η μόνη φορά που συγκρούστηκα με την Θ.Τζάκρη ήταν για να σταματήσω διασπάθιση δημόσιου χρήματος

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την θεοδώρα Τζάκρη η οποία άφησε υπονοούμενα για μπουλινγκ εναντίον της δίνει ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει:

“Η μόνη φορά που χρειάστηκε να συγκρουστώ με την Θ Τζάκρη κατά τη διάρκεια της κοινής παραμονής στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν όταν υποχρεώθηκα ως Υπουργός να σταματήσω την από μέρους της υπογραφή σκανδαλωδών αποφάσεων που θα έπλητταν το δημόσιο συμφέρον, θα συνιστούσαν διασπάθιση του δημόσιο χρήματος, καθώς και θα ζημίωναν βαριά τη δημόσια εικόνα της τότε κυβέρνησης. Όσο για την πολιτική αντιπαράθεση με την πρώην εκπρόσωπο τύπου Δ. Αυγέρη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, αποτελεί ισχυρισμό πολιτικής φαιδρότητας από την Θ. Τζάκρη , αυτή να βαφτίζεται ως ζήτημα εκφοβισμού και μπούλινγκ. Μάρτυρες όλα τα μέλη της Πολ. Γραμματείας.”

Σχετικά Άρθρα