ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ΠΓ για τις προϋποθέσεις των υποψήφιων αρχηγών- Πού… σκοντάφτει το “πόθεν έσχες”

 ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ΠΓ για τις προϋποθέσεις των υποψήφιων αρχηγών- Πού… σκοντάφτει το “πόθεν έσχες”

Ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση των αποφάσεών του εν όψει των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης και σύμφωνα με πληροφορίες το πιο πιθανό σενάριο είναι να διεκδικήσει εκ νέου  την ηγεσία του κόμματος κα να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Το Σαββατο σημειωτέον, για μια μέρα κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εξελίξεων αλλά και τα κριτήρια για την κατάθεση υποψηφιότητας, τα οποία θα είναι σαφώς πιο αυστηρά σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση πριν από ένα χρόνο  και την ανάδειξη του Στεφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνομιλία που είχε με βουλευτές του κόμματος ο κ. Κασσελάκης φέρεται να τους είπε Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος”, αναφορά που ερμηνεύεται ως προαναγγελία καθόδου του στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος

  • Πάντως σήμερα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την τελική εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή, γεγονός που θα μετρήσει στις τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις του κ. Κασσελάκη  και ενώ οι “87” επιχειρούν να βάλουν “μπλόκο” στην υποψηφιότητα του.

Υπενθυμίζεται ότι στη προχθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ. έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις προϋποθέσεις υποψηφιότητας και το μόνο που μπορεί να θεωρείται σίγουρο είναι ότι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 30 υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ή από βουλευτές, καθώς η πρόταση για 50 υπογραφές απορρίφθηκε. Ανοιχτό παραμένει το αν κάποιο μέλος το οποίο δεν είναι βουλευτής ή μέλος της Πολιτικής Γραμματείας να χρειαστεί περισσότερες υπογραφές και αν κάποιος θα μπορεί να υπογράψει μόνο για έναν υποψήφιο, όπως συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ ή και για περισσότερους!

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί ως προϋπόθεση το λευκό ποινικό μητρώο, καθώς αυτό ίσχυε και για όσους επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές για να βρίσκονται στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ το θέμα του Πόθεν Έσχες θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα, αλλά πιθανότατα θα παραπεμφθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αφού η Π.Γ. είναι διχασμένη για τεχνικούς λόγους κυρίως, με τη  έννοια ποιο όργανο ή ποια επιτροπή θα ελέγξει εκτός από το έσχες και το πόθεν  των υποψηφίων.  

Αυτή η πρόταση λένε στελέχη δεν ήταν “φωτογραφική” για τον Στέφανο Κασσελάκη με την Όλγα Γεροβασίλη δηλώνει στο MEGA  “Προφανώς, κάποιοι που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να έχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Συζητήθηκαν θέματα, όπως εάν κάποιος πρέπει να εμφανίσει το Πόθεν Έσχες του ή ένα πιστοποιητικό ποινικού μητρώου. Το κίνητρό μας δεν ήταν ο κ. Κασσελάκης, αλλά θέματα που είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν”.

Στο πλαίσιο αυτό οι “87”  συνεχίζουν νυχθημερόν το σφυροκόπημα του έκπτωτου προέδρου μέσω των ραδιοτηλεοπτικών μέσων με στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Χρήστος Σπίρτζης να επιχειρούν να αποδομήσουν το προφιλ του Στέφανου Κασσελάκη σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο, γεγονός που προκάλεσε την αιχμηρή αντίδραση της Έλενας Ακρίτας η οποία σχολίασε στα social media με σκωπτικό ύφος “Ψηλός, ξανθός και γκέι δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα βάσει καταστατικού. Άρθρο 35, παρ.6”.

Σχετικά Άρθρα