Στις 26 Σεπτεμβρίου η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

  Στις 26 Σεπτεμβρίου η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

O Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη όπου θα μετάσχει στις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου.Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει το διάστημα 2025-2026 την θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στις μεγάλες, παγκόσμιες γεωπολιτικές και τεχνολογικές προκλήσεις. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Αμερική ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, θα απευθύνει ομιλία σε ομογενειακές οργανώσεις, ενώ θα έχει και συναντήσεις με επενδυτές όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο τοπίο που διαμορφώνει για την ελληνική οικονομία η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία είναι η δεύτερη υψηλότερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ε.Ε», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά με την συνάντηση με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «η κυβέρνηση πιστεύει στον διάλογο, χωρίς ο διάλογος να σημαίνει αφέλεια».

Σχετικά Άρθρα