Πύθωνας δάγκωνε και έσφιγγε γυναίκα επί δύο ώρες – Πώς κατάφερε να ξεφύγει (vid)

 Πύθωνας δάγκωνε και έσφιγγε γυναίκα επί δύο ώρες – Πώς κατάφερε να ξεφύγει (vid)

Η Arom Arunroj, 64 ετών, έπλενε ρούχα όταν το γιγάντιο ερπετό, περίπου 20 κιλών, της επιτέθηκε. Το φίδι, το οποίο είχε εισβάλει στο σπίτι της, στο Samut Prakan, μια επαρχία νότια της Μπανγκόκ, τη δάγκωσε πολλές φορές πριν προσπαθήσει να της κόψει το νήμα της ζωής, σφίγγοντάς την.

«Ένιωσα κάτι να δαγκώνει το πόδι μου. Κοίταξα και ήταν φίδι», περιέγραψε μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Arom πάλεψε με το φίδι και φώναξε για βοήθεια, ωστόσο κανείς δεν την άκουσε. Κάποια στιγμή άρπαξε το κεφάλι του πύθωνα με την ελπίδα ότι θα την άφηνε να φύγει, «αλλά δεν το έκανε, αντίθετα συνέχισε να με στραγγαλίζει».

Ένας γείτονας τελικά άκουσε τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της, καλώντας για βοήθεια δύο ώρες αργότερα.

Ο αστυνομικός Anusorn Wongmali που έσπευσε στο σημείο ανέφερε ότι κλότσησε την πόρτα αφού άκουσε μια αδύναμη φωνή να έρχεται από μέσα. «Μάλλον την είχε στραγγαλιστεί για λίγο, καθώς το δέρμα της ήταν χλομό», είπε.

«Ήταν ένας πύθωνας, ένας μεγάλος. Είδα ένα σημάδι από δάγκωμα στο πόδι της, αλλά [ήξερα ότι] μπορεί να υπάρχει και κάπου αλλού», είπε, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να βοηθήσει σπρώχνοντας το φίδι ώστε να το κάνει να απομακρυνθεί.

Ο πύθωνας είχε μήκος τέσσερα μέτρα και ζύγιζε περισσότερα από 20 κιλά. Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, η Arom φαίνεται να κάθεται στο πάτωμα με το φίδι κουλουριασμένο γύρω από τη μέση της.

Για τον απεγκλωβισμό της, βοήθησαν τους αστυνομικούς και μέλη της She Poh Tek Tung, μιας οργάνωσης διάσωσης, ενώ η Arom μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, ωστόσο το δάγκωμά τους μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. Σκοτώνουν το θήραμά τους τυλίγοντας τον εαυτό τους γύρω από αυτό και πνίγοντάς το.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 12.000 άτομα χρειάστηκαν θεραπεία μετά από δάγκωμα δηλητηριωδών φιδιών και ζώων στην Ταϊλάνδη το 2023, σύμφωνα με το γραφείο εθνικής ασφάλειας υγείας της χώρας. Παράλληλα, 26 άνθρωποι πέθαναν από δάγκωμα φιδιού πέρυσι.

Ένας πύθωνας δάγκωσε έναν άνδρα στον όρχι στην ίδια επαρχία τον περασμένο μήνα καθώς καθόταν στη λεκάνη της τουαλέτας στον δεύτερο όροφο του σπιτιού του. Άρπαξε το φίδι για να μην δραπετεύσει μέσα στο σπίτι του και προσπάθησε να το βγάλει από την τουαλέτα, χτυπώντας το κεφάλι με το χέρι του και ένα βουρτσάκι τουαλέτας, μέχρι που ένας γείτονας ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις του για βοήθεια.

Πηγή: pride.gr

Σχετικά Άρθρα