Οι 6 προτάσεις Πολάκη για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Ζητά επίσπευση διαδικασιών με εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου

 Οι 6 προτάσεις Πολάκη για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ- Ζητά επίσπευση διαδικασιών με εκλογές  στις 3 και 10 Νοεμβρίου

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε έξι προτάσεις για την αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την επιτάχυνση της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Κατά την προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου 2024, ο Πολάκης προτείνει οι εκλογές να γίνουν σε δύο γύρους, με τις ημερομηνίες ψηφοφορίας να ορίζονται στις 3 και 10 Νοεμβρίου. Οι προτάσεις του στοχεύουν στην ταχύτερη ανασυγκρότηση και δυναμική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αργότερο ως τα μέσα Νοεμβρίου (κι όχι αρχές Δεκεμβρίου) θα πρέπει να έχει νέο πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, έτσι ώστε να μην επεκταθεί η συνεχής «δημοσκοπική μας πτώση» ως συνέπεια «πρωτοφανών εντάσεων και δημόσιων αντεγκλήσεων».

Ο βουλευτής Χανιών κατέθεσε πρόταση στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για επίσπευση των διαδικασιών και ορισμό εκλογών τις πρώτες δύο Κυριακές του Νοεμβρίου (3 και 10). Παράλληλα έθεσε ως καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων την 29η Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε δέκα ημέρες από σήμερα, και σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου με τα μέλη που είχαν πρόσφατα εκλεγεί.

Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτήσει πρόεδρο, θα οριστεί ημερομηνία για το εκκρεμές καταστατικό συνέδριο για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και ακολούθως θα στηθεί κάλπη για νέα Κεντρική Επιτροπή.

Οι 6 προτάσεις του Παύλου Πολάκη για τον απεγκλωβισμό του κόμματος από την κρίση εσωστρέφειας και το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα έχουν ως εξής:

α. Έκτακτο συνέδριο για ανάδειξη υποψηφίων Προέδρων.

β. Εκλογές (πιθανά σε δυο γύρους) για εκλογή Προέδρου.

γ. Καταστατικό συνέδριο για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων αλλαγών.

δ. Εκλογές νέας Κεντρικής Επιτροπής και περιφερειακών οργάνων (σύμφωνα με το νέο καταστατικό).

ε. Προγραμματική συνδιάσκεψη που θα οριστικοποιήσει το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και θα σημάνει την έναρξη της πολιτικής μας αντεπίθεσης (καταστατικό συνέδριο και προγραμματική συνδιάσκεψη μπορούν να γίνουν μαζί).

ζ. Άμεση οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

Προτεινόμενο Χρονοδιάγραμμα:

-29/09/2024 Κατάθεση υποψηφιοτήτων

-05/10/2024 Διαρκές συνέδριο

-03/11/2024 Α΄ ψηφοφορία για Πρόεδρο

-10/11/2024 Β΄ ψηφοφορία για Πρόεδρο

Σχετικά Άρθρα