Λίβανος: Στους 37 οι νεκροί από εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων

 Λίβανος: Στους 37 οι νεκροί  από εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων

Ο αριθμός των νεκρών από τις πολλαπλές επιθέσεις που περιελάμβαναν εκρήξεις βομβητών και walkie-talkies στο Λίβανο ανέρχεται στους 37. Ειδικότερα 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη και 708 τραυματίστηκαν, ενώ την Τρίτη σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και 2.323 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Οι επιθέσεις σε walkie-talkie, ασυρμάτους και βομβητές έχουν φέρει τον φόβο στην ίδια την κοινωνία με τους πολίτες να ανησυχούν ακόμη και για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τους συσκευών.

Μια γυναίκα που μίλησε στο BBC περιέγραψε τη σκηνή ως «μακελειό», αναφέροντας πως «νέοι άνδρες περπατούσαν στους δρόμους με τραύματα στα χέρια, τη μέση και τα μάτια… δεν μπορούσαν να δουν τίποτα». Η ίδια πρόσθεσε ότι «ένα κλίμα πανικού κυριεύει τον κόσμο, σε σημείο που φοβούνται να περπατήσουν δίπλα ο ένας στον άλλον… είναι μια πολύ τρομακτική κατάσταση».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι του Λιβάνου αισθάνονται παγιδευμένοι σε μια κατάσταση όπου «δεν ξέρουν αν τα τηλέφωνά τους είναι ασφαλή».

Μάλιστα, οι αρχές του αεροδρομίου Ραφίκ Χαρίρι στη Βηρυτό επέβαλαν απαγόρευση για τη μεταφορά συσκευών όπως walkie-talkies και pagers σε όλες τις πτήσεις.

Σχετικά Άρθρα