Φαράγγι της Σαμαριάς: Αυτοψία Λέκκα μετά την τραγωδία-Σκέψεις για λουκέτο

 Φαράγγι της Σαμαριάς: Αυτοψία Λέκκα μετά την τραγωδία-Σκέψεις για λουκέτο

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς πραγματοπoίησε την Πέμπτη ο Καθηγητής Τεκτονικής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λεκκας, μαζί με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Βασιλακάκη. Οπως αναφέρει το Cretalive oι δυο τους πραγματοποίησαν αυτοψία στη διαδρομή του φαραγγιού και πρόκειται να εισηγηθούν προτάσεις ασφαλείας προς τους αρμόδιους για τη λειτουργία του εθνικού δρυμού Σαμαριάς, καθώς και να αποφανθούν, αν κρίνεται αναγκαίο, το φαράγγι να κλείσει για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο νωρίτερα ή όχι.

Την ίδια ώρα, σκαπτικά μηχανήματα και μπουλντόζες του Δήμου Σφακίων βρέθηκαν στην Αγία Ρουμέλη προκειμένου να προβούν σε εργασίες που θα αποκαταστήσουν το τμήμα της εξόδου από το Φαράγγι της Σαμαριάς, που υπέστη φθορές μετά την ισχυρή νεροποντή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται, ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς παραμένει κλειστό μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 33χρονης τουρίστριας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της στο σημείο Πόρτες, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όταν σημειώθηκε πτώση βράχου, μετά από καταρρακτώδη βροχή.

Σχετικά Άρθρα