Μητσοτάκης: Πιλοτική τοποθέτηση locker για κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

 Μητσοτάκης: Πιλοτική τοποθέτηση locker για κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Την τοποθέτηση -πιλοτικά- locker για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κας Σακελλαροπούλου όσον αφορά στο μπούλινγκ στα σχολεία ο κ. Μητσοτάκης είπε: Όπως θυμάστε πέρυσι παρουσιάσαμε την πλατφόρμα που είχε σημαντική ανταπόκριση. Με διακριτικότητα χειριστήκαμε πολλά περιστατικά. Θεωρώ σημαντική την απαγόρευση της χρήσης κινητών στην διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι τιμωρητικό. Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την μαθητική διαδικασία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θέλουμε του Συλλόγους Γονέων συμμάχους και να πάμε βήματα παραπέρα. Έχω συζητήσει αν υπάρχουν αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε πιλοτικά, σχολεία με locker για να κλειδώσουν εκεί τα παιδιά τα κινητά τους. Είναι στοίχημα όλων να το κερδίσουμε και να το κάνουμε πράξη», υπογράμμισε.

ΔΕΘ, προσλήψεις γιατρών και Τζιτζικώστας

Επίσης, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα για τους νέους.

Μίλησε ακόμη για τις προσλήψεις γιατρών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στα νοσοκομεία και στα απογευματινά χειρουργεία.

«Είναι δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρόβαλε την ανάληψη του χαρτοφυλακίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Απόστολο Τζιτζικώστα που εκπροσωπεί τη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα