Κολυδάς για τραγωδία στο Φαράγγι Σαμαριάς: Λειτουργικό και απαραίτητο ένα ραντάρ καιρού

 Κολυδάς για τραγωδία στο Φαράγγι Σαμαριάς: Λειτουργικό και απαραίτητο ένα ραντάρ καιρού

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, χαρακτηρίζει ως «λειτουργικό και απαραίτητο» ένα μικρό ραντάρ καιρού στο φαράγγι της Σαμαριάς που η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στην Πλατφόρμα Χ, ο Θοδωρής Κολυδάς σημειώνει ότι «ακόμη και με ένα μικρό και οικονομικό ραντάρ καιρού, μπορεί να αναγνωριστεί μια ισχυρή καταιγίδα και να δώσει το κατάλληλο σήμα για επαγρύπνηση φορέων και πολιτών».

Μάλιστα, συστήνει να διαδοθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση του ραντάρ, προκειμένου να την χρησιμοποιούν όσοι πρόκειται να μετακινηθούν στο νησί.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Ακόμη και με ένα μικρό και «φτηνό» ραντάρ καιρού, όπως αυτό που ελεύθερα την εικόνα του διαθέτει στο διαδίκτυο η αμερικάνικη βάση στη Σούδα, μπορεί να αναγνωριστεί μια ισχυρή καταιγίδα και να δώσει το κατάλληλο σήμα για επαγρύπνηση φορέων και πολιτών. Μέχρι, λοιπόν, να έρθουν τα πολυπόθητα μεγάλα ραντάρ καιρού, ας διαδώσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του ραντάρ, για να την χρησιμοποιούν όσοι πρόκειται να μετακινηθούν στο νησί».

Σχετικά Άρθρα