Pulse: Στο 30% η ΝΔ, 16% ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ 12,5%-Θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία

 Pulse: Στο 30% η ΝΔ, 16% ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ 12,5%-Θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία

Η ΝΔ επιστρέφει σε ποσοστά μεγαλύτερα των ευρωεκλογών στην εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη μέτρηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΙ. Το κυβερνών κόμμα είναι στο 30%, με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ που έχει εκτίμηση ψήφου 16% – δηλαδή 3,2 μονάδες πάνω από ευρωεκλογές – και τρίτο τον ΣΥΡΙΖΑ, που «γράφει» εκτίμηση ψήφου στο 12,5%, με απώλειες σχεδόν 2,5 μονάδων σε σχέση με με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. 

Η ακρίβεια είναι το θέμα που προβληματίζει περισσότερο τους πολίτες, σε ποσοστό 34,5% ενώ το αμέσως επόμενο ζήτημα που προβληματίζει τους πολίτες, σε ποσοστό 18%, είναι τα έσοδα.

Η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ αποτυπώνει επίσης την πίεση που δέχεται η ΝΔ στα δεξιά της από την Ελληνική Λύση, τη Φωνή Λογικής ακόμα και τη Νίκη.

PULSE / ΣΚΑΪ
PULSE / ΣΚΑΪ

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ φθάνει στο 30% με το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 16% να διατηρεί τη δεύτερη θέση έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ελληνική Λύση, Φωνή Λογικής και Νίκη συγκεντρώνουν συνολικά 18%. 

PULSE / ΣΚΑΪ
PULSE / ΣΚΑΪ

Το απόλυτο θρίλερ στο ΠΑΣΟΚ 

Σε ότι αφορά στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ, μπορεί η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε ποσοστό 44% να μην ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ποιος θα κάτσει στην καρέκλα του προέδρου, ωστόσο ανάμεσα σε εκείνους που δηλώνουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό να ψηφίσουν, καταγράφεται το απόλυτο θρίλερ ανάμεσα σε Ανδρουλάκη, Διαμαντοπούλου και Δούκα. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 27% και ακολουθούν Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας με 22%. Σημαντικό ποσοστό 16% καταγράφει ο Παύλος Γερουλάνος. 

PULSE / ΣΚΑΪ
PULSE / ΣΚΑΪ

Δεν άρεσε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Οι ερωτηθέντες κάθε άλλο παρά δείχνουν να επικροτούν τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα στο σύνολο του δείγματος και σε ποσοστό 51% κρίνουν αρνητικά την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Αντίθετη άποψη εκφράζει ένα σημαντικό ποσοστό που φθάνει στο 29%. 

PULSE / ΣΚΑΪ
PULSE / ΣΚΑΪ

Το ενδιαφέρον ωστόσο εστιάζεται στην απάντηση που δίνουν οι ψηφοφόροι ανά κομματική κατεύθυνση με βάση τις τελευταίες ευρωεκλογές. Τόσο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκείνων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αξιολογούν αρνητικά την πρόταση μομφής της Κεντρικής Επιτροπής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. 

PULSE / ΣΚΑΪ 
PULSE / ΣΚΑΪ 

Ακρίβεια, ενοίκια, έξοδα… 

Ακρίβεια, ενοίκια, έξοδα και οικονομία. Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες ιεραρχούν ως τα βασικότερα προβλήματα εκείνα που σχετίζονται με την τσέπη τους. Είναι ενδεικτικό πως το θέμα του ΕΣΥ που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τον έντονο πολιτικό διάλογο βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 5%… 

PULSE / ΣΚΑΪ
PULSE / ΣΚΑΪ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ κρίνονται θετικά από το 45% των ερωτηθέντων με το 38% εξ’ αυτών να εκτιμά, ωστόσο πως χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το 43% τα κρίνει λανθασμένα ενώ ένα σημαντικό ποσοστό 12% απαντά πως δεν έχει ενημερωθεί για τα όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός…  

PULSE / ΣΚΑΪ

Σχετικά Άρθρα