Οικονομική “ασφυξία” στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί εξαιτίας χρεών σε προμηθευτή- Πώς αντιδρά η Κουμουνδούρου

 Οικονομική “ασφυξία” στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί εξαιτίας χρεών σε προμηθευτή- Πώς αντιδρά η Κουμουνδούρου

Η Κουμουνδούρου αντιμετωπίζει έντονη «ασφυξία» το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο στο πολιτικό πεδίο λόγω των εσωκομματικών εξελίξεων που οδηγούν στην ανάδειξη νέας ηγεσίας, αλλά και εξαιτίας των διαχειριστικών προβλημάτων. Η καθημερινότητα του κόμματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς ανακύπτουν συνεχώς ζητήματα που επιβαρύνουν τη λειτουργία του κόμματος.

Το πιο σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει το κόμμα είναι οι «παγωμένοι» τραπεζικοί λογαριασμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, προμηθευτής στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει περισσότερα από 200.000 ευρώ από την περίοδο 2022-2023, έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του κόμματος. Αυτό έχει οδηγήσει σε αδυναμία να πραγματοποιηθούν οποιεσδήποτε οικονομικές κινήσεις.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τουλάχιστον μία εταιρεία (διαφημιστική) – ενδεχομένως και άλλες –, που έχει απαιτήσεις από την εθνική προεκλογική εκστρατεία του 2023, προχώρησε σε αίτημα κατάσχεσης εις χείρας τρίτων. Το αίτημα κατατέθηκε και έχει κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και στα πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες κ.α.) που θεωρείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει χρήματα.

Σχετικά με το ποσό για το οποίο έγινε το αίτημα δέσμευσης λογαριασμών, υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες. Άλλες μιλούν για ποσό γύρω στις 200.000 ευρώ κι άλλες ανεβάζουν το ποσό στο 1,2 εκατομμύριο ευρώ.

Το πρόβλημα με τις τραπεζικές «κάνουλες» του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο καθώς με τους τραπεζικούς λογαριασμούς να έχουν «παγώσει» είναι δύσκολο να φτάσει στα χέρια της Κουμουνδούρου ακόμα και η δόση της κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος, η οποία είναι, ούτως ή άλλως, σημαντικά μειωμένη. Μια δόση, στην ρευστή κατάσταση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την περίοδο, φαντάζει ως «μάννα εξ ουρανού» για μια σειρά από χοντρά «ζόρια» που αντιμετωπίζει η Κουμουνδούρου αυτή την περίοδο.

Πώς αντιδρά η Κουμουνδούρου

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επαφές με τις τράπεζες, ώστε ακόμα και από την Πέμπτη να εκδηλωθεί μία κινητικότητα προς επίλυση του προβλήματος. Υπήρξε δε και βολιδοσκόπηση προς μία εταιρεία που κατέθεσε το αίτημα δέσμευσης, ώστε να υπάρξει άρση αυτού.

Στην Κουμουνδούρου ευελπιστούν πως με απόφαση της κεντρικής επιτροπή, η οποία θα δώσει τις αναγκαίες εξουσιοδοτήσεις στον Νίκο Παππά και τον οικονομικό υπεύθυνο Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, που θα κάνουν τις τελικές επαφές με τις τράπεζες για πλήρη άρση των προβλημάτων.

Σχετικά Άρθρα