Motor Oil: Μεγάλη φωτιά στα παλιά διυλιστήρια- Τέσσερις τραυματίες- Πώς ξεκίνησε- Ανακοίνωση της εταιρείας

 Motor Oil: Μεγάλη φωτιά στα παλιά διυλιστήρια- Τέσσερις τραυματίες- Πώς ξεκίνησε- Ανακοίνωση της εταιρείας

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στον χώρο των παλιών διυλιστηρίων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από τις Αρχές, δεν υπάρχουν άμεσες απειλές για τις έμφορτες δεξαμενές της περιοχής. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, η κατάσταση είχε βελτιωθεί και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία για την εξέλιξη. Ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει ήδη καταρρεύσει, ενώ άμεσα έκλεισαν όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν τις δεξαμενές και τις εγκαταστάσεις, ώστε να απομονωθεί το σημείο της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες επικεντρώνονται στην αρχική εστία, ρίχνοντας αφρό και νερό για την πλήρη κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προκλήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε δεξαμενή (διαδικασία shut down), κατά την οποίο πραγματοποιείται καθαρισμός από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα σε αυτή.

Στα διυλιστήρια έχουν σπεύσει δυο ασθενοφόρα ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται τα νοσοκομεία Θριάσιο και Κορίνθου.

Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. Ειδικότερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ένας με ασθενοφόρο και 2 με ΙΧ. Επίσης, άλλο ένα άτομο έχει διακομισθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα και ο ένας τραυματίστηκε από το ωστικό κύμα της έκρηξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς τέθηκαν σε λειτουργία τα συστήματα κατάσβεσης που υπάρχουν εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil.

Νωρίτερα ήχησε το 112 στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil, απομακρυνθείτε από την περιοχή.

Η ανακοίνωση της Motor Oil:

“Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή”.

Λόγω της φωτιάς είχε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από ύψος κόμβου Αγίων Θεοδώρων έως ύψος διοδίων Καλαμακίου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας και αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (17/09/2024).

Με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παράμενε στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 στον σταθμό της Κορίνθου, όμως πλέον αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Σχετικά Άρθρα