Σάμος: Σοβαρό επεισόδιο με διακινητές και Λιμενικό – Ένας νεκρός μετανάστης

 Σάμος: Σοβαρό επεισόδιο με διακινητές και Λιμενικό – Ένας νεκρός μετανάστης

Ένα σοβαρό επεισόδιο με διακινητές μεταναστών σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου, όπου ένα φουσκωτό σκάφος που μετέφερε 31 μετανάστες προσπάθησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το Λιμενικό Σώμα εντόπισε το σκάφος και επιχείρησε να αποτρέψει την είσοδό του στα ελληνικά ύδατα. Οι διακινητές, σε μια προσπάθεια να διαφύγουν, πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς, ωστόσο δεν κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.

Σε μια κίνηση απόγνωσης, οι διακινητές πέταξαν τους 31 μετανάστες στη θάλασσα, προκαλώντας χάος.

Το Λιμενικό κατάφερε να περισυλλέξει τρεις μετανάστες, ενώ οι υπόλοιποι 27 κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι μια βραχώδη ακτή, όπου γαντζώθηκαν για να σωθούν. Δυστυχώς, ένας από τους μετανάστες δεν τα κατάφερε και πνίγηκε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν από τις αρχές και η επιχείρηση ταυτοποίησης των μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη. Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει, για ακόμα μία φορά, τους κινδύνους που διατρέχουν οι μετανάστες στις παράνομες μετακινήσεις, αλλά και τις δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης που διεξάγουν οι ελληνικές αρχές στο Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα