Άρθρο Χατζηδάκη στο libre: Τα στοιχεία είναι… “ξεροκέφαλα”

 Άρθρο Χατζηδάκη στο libre: Τα στοιχεία είναι… “ξεροκέφαλα”

Η 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα προσελκύοντας 221.375 επισκέπτες από τις 7 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αριθμός που την ανέδειξε ως την πιο επιτυχημένη με κριτήριο την επισκεψιμότητα από το 2019 και μετά. Με πάνω από 1.300 εκθέτες, 32.000 τ.μ εκθεσιακού χώρου, Τιμώμενη Χώρα τη Γερμανία με 135 επιχειρήσεις και φορείς, 25 κρατικές, διεθνείς συμμετοχές, εννέα θεματικά αφιερώματα και δυναμική παρουσία των Επιμελητηρίων με 350 εταιρείες από όλη την Ελλάδα υπό τη σκέπη της ΚΕΕΕ, η 88η ΔΕΘ εξέπεμψε ένα ισχυρό μήνυμα ανάπτυξης και διεθνούς συνεργασίας.

Ποιο είναι όμως το αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία και άρα στις προοπτικές στην επιχειρηματικότητα, στην εργασία και εν τέλει στην καθημερινότητα και πώς διαμορφώνεται ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων στην παρούσα φάση;

  • Το libre σε ένα εκτενές αφιέρωμα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις απευθυνόμενο σε αρχηγούς κομμάτων, κορυφαίους οικονομικούς υπουργούς, παράγοντες της αγοράς, κορυφαίους οικονομολόγους…

Πρώτα από όλα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης σε άρθρο του μας μιλά για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής και πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας:

Τα στοιχεία είναι ξεροκέφαλα. Το ίδιο και τα αποτελέσματα στην οικονομία τα τελευταία πέντε χρόνια με Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη: Οι Άμεσες Ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν σωρευτικά κατά πάνω από 25 δισ. ευρώ, οι εξαγωγές είχαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην ΕΕ, η ανεργία έχει πέσει από το 18% κάτω από το 10%, ο κατώτατος μισθός και ο μέσος μισθός αυξήθηκαν πάνω από τον πληθωρισμό, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι άνω του ευρωπαϊκού μέσου όρου” αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

Με αυτό το μεταρρυθμιστικό πνεύμα είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, ώστε να ανεβάσουμε την Ελλάδα ακόμη ψηλότερα… ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα