Reuters: Ο Πούτιν διέταξε την αύξηση του στρατού- Θα φτάσει τους 1,5 εκατ. στρατιώτες

 Reuters: Ο Πούτιν διέταξε την αύξηση του στρατού- Θα φτάσει τους 1,5 εκατ. στρατιώτες

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τη Δευτέρα (16/09) διέταξε την αύξηση του τακτικού μεγέθους του ρωσικού στρατού κατά 180.000 στρατιώτες και έτσι πλέον αναμένεται να αριθμεί τους 1,5 εκατομμύριο στρατιώτες. Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο ρωσικός στρατός διευρύνει τις τάξεις του μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2022. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Reuters, με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση του συνολικού μεγέθους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας σε 2,38 εκατ. άτομα, εκ των οποίων – όπως επισημάνθηκε – τα 1,5 εκατ. άτομα θα πρέπει να είναι εν ενεργεία στρατιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν από το 2022 έχει προχωρήσει δύο φορές σε αύξηση του αριθμού των μάχιμων στρατευμάτων – κατά 137.000 και 170.000 άτομα αντίστοιχα. Επιπλέον, η Ρωσία κινητοποίησε πάνω από 300.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2022, σε μια άσκηση που ώθησε δεκάδες χιλιάδες άνδρες σε ηλικία στράτευσης να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζεται νέα κινητοποίηση και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας συνεχίσει να βασίζεται σε εθελοντές που υπογράφουν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία με επικερδή συμβόλαια.

Σχετικά Άρθρα