Επιτυχημένη άσκηση ενότητας με… “παραφωνία” Κασσελάκη- Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα προβλήματα της καθημερινότητας

 Επιτυχημένη άσκηση ενότητας με… “παραφωνία” Κασσελάκη- Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα προβλήματα της καθημερινότητας

Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η…άσκηση ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ κατα τη παρουσία του στην 88η ΔΕΘ χωρίς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος συνεχίζει…. προκαλώντας νέα αναστάτωση για τα “κλειδιά” της Κουμουνδούρου, ενώ την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς θέτει εκ νέου επί τάπητος “μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη” και ο Παύλος Πολάκης ζητά επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών κατα ένα μήνα! Ο έκπτωτος πρόεδρος βλέποντας ενδεχομένως τη στήριξη νομαρχιακών οργανώσεων στο πρόσωπο του και μάλιστα από περιοχές-“κάστρα” του Παύλου Πολάκη (Χανιά) και Χρήστου Σπίρτζη (Ανατ. Αττική) συνεχίζει τον “ανένδοτο”, παρά την επισημοποίηση της καθαιρεσης του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ομόφωνα, καθώς όπως έγινε γνωστό, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Νίκου Παππά στη ΔΕΘ, ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.

Η ανάκληση έγινε την Παρασκευή, δηλαδή μια ημέρα μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που τον κήρυξε και τυπικώς έκπτωτο, μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια μπλοκαρίσματος στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί οικονομικών θεμάτων, γεγονός που θίγει πάντως και τους εργαζόμενους στην  Κουμουνδούρου και στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

“Με δεδομένο ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πλέον πληροφόρηση από τα όργανα του κόμματος για ενέργειες και αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά και διαχειριστικά θέματα του κόμματος, είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να έχει πλέον και την οποιαδήποτε ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις. Ως εκ τούτου, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε από την Παρασκευή 13.9.2024 το πληρεξούσιο προς τον κ. Χρήστο Μαυροκεφαλίδη” αναφέρει ο νομικός σύμβουλος του κ. Κασσελάκη, Χαράλαμπος Πελέκης σε ανακοίνωση του με ημερομηνία (15.9.2024) που φέρει την υπογραφή του.

Πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι “δεν υπάρχει νομικό κενό” ενώ σχετικά ερωτηθείς ο Νίκος Παππάς κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην ΔΕΘ, αρκέστηκε να πει ότι “όλα τα αξιώματα είναι ανακλητά, όπως και αυτό του προέδρου” και τονίζοντας “Δεν νοείται ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. Η Πολιτική Γραμματεία έκανε μία διαδικασία χωρίς καμία ένσταση και έφερε ένα αποτέλεσμα. Θα σεβαστούμε όλοι το καταστατικό και θα προχωρήσουμε σε νέα εκλογή”.

Μάλιστα από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι θα σπάσει το δόγμα του μηδενικού δανεισμού, το οποίο είχε αποφασίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά  “Είμαστε ένα κόμμα που δεν έχει δανειστεί καθόλου, προφανώς δεν φιλοδοξούμε να φτάσουμε στο μισό δισεκατομμύριο, στο οποίο κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να φτάσει τα δανεικά του δικού του κόμματος, αλλά ένας δανεισμός που θα μας βοηθήσει να κλείσουμε εκκρεμότητες και να ανασυγκροτήσουμε με αξιόπιστο τρόπο τα Μέσα του κόμματος, νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε και θα πρέπει πάρα πολύ σύντομα να προχωρήσουμε”.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες μεταξύ στελεχών και βουλευτών για την καθαίρεση Κασσελάκη, ωστόσο στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο Νίκος  Νίκο Παππά “κατέβασε” τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη σύνθεση καθώς στο κλιμάκιο ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Γιώργος Καραμέρος και φυσικά οι Βορειοελλαδίτες Σωκράτης Φάμελλος και Κατερίνα Νοτοπούλου (Θεσσαλονίκη), η Καλλιόπη Βέττα (Κοζάνη), η Κυριακή Μάλαμα (Χαλκιδική), ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δράμα), ο Γιώργος Γαβρήλος (Αργολίδα), ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος (Μαγνησία), αλλά  και ο Γιάννης Σαρακιώτης (υπερτομεάρχης, Φθιώτιδα), ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλο (Αχαΐα) αλλά και ο ευρωβουλευτή Νικόλας Φαραντούρης και Ράνια Σβίγκου (γραμματέας της Κ.Ε.)

Στην ίδια “ομάδα” και το «κασσελακικό» μπλοκ με την παρουσία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου Θεοδώρας Τζάκρη (Πέλλα), η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη και ο διευθυντής της Κ.Ο. Θάνος Μωραΐτης. “Είμαστε πάντα αισιόδοξοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην καρδιά των εξελίξεων και η παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας εδώ το δείχνει” αποκρίθηκε ο Νίκος Παππάς στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ.

  • Δεδομένων των συνθηκών και της εμφυλιοπολεμικής κατάστασης στο κόμμα της αξιωματικής η αντιπολίτευσης η επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχημένη, καθώς το κλιμάκιο του κόμματος είχε τη ευκαιρία μετά από πολύ καιρό να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος σε καυτά μέτωπα της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο Νίκος Παππάς, στη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και το ζήτημα της στέγης και απηύθυνε πρόσκληση στις προοδευτικές δυνάμεις να συμπράξουν στη στήριξη νοικοκυριών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, βάζοντας τα θεμέλια της προοδευτικής προγραμματικής και μετέπειτα, εκλογικής συνεργασίας.

“Η συλλογική μας απόφαση, η κοινή μας βάση, εκεί από όπου εκκινούμε, εκεί όπου προστρέχουμε όταν υπάρχει ανάγκη, είναι σαφής και ξεκάθαρη. Διότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι η κινητήρια και ηγέτιδα δύναμη για τη δημιουργία μιας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη” τόνισε χαρακτηριστικά στη εισαγωγική του τοποθέτηση στην συνέντευξη Τύπου και επισήμανε “Η χώρα θα αλλάξει πορεία μόνο με μία μεγάλη προοδευτική στροφή. Με προοδευτική εκλογική συνεργασία, με μία μεγάλη και ισχυρή συστράτευση, προϋπόθεση της οποίας είναι ο οργανωμένος και ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία”.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο οδεύει σε εσωκομματικές κάλπες, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος, απάντησε “Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα αφορά άλλους. Θεμέλιο τέτοιων πρωτοβουλιών, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να υπάρξει στην κοινωνία και στη Βουλή” και συμπλήρωσε: “Θα μπορούσαμε να πάρουμε από κοινού μία πρωτοβουλία να καταργηθεί το χαράτσι της τεκμαρτής φορολόγησης; Εκεί θα μας κρίνει ο ελληνικός λαός”.

Ο κ. Παππάς σχολίασε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “είναι κόμμα που διεκδικεί την κυβέρνηση. Διεκδικεί να χτίσει τις συμμαχίες που θα δημιουργήσουν έναν προοδευτικό πόλο. Η ανάγκη για αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, εν μέσω της ραγδαίας φοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη” και όπως είπε “δεν περίμενα να έχει τέτοια κλίμακα η φθορά της ΝΔ. Οι ευθύνες οι δικές μας και όλων των προοδευτικών δυνάμεων, πολλαπλασιάζονται. Είναι απολύτως εφικτό να γίνει αυτό. Είναι ύψιστη ευθύνη όσων δυνάμεων εννοούν ότι θέλουμε μία προοδευτική στροφή στη χώρα».

Και έφερε ως παράδειγμα τις εκλογές των επιμελητηρίων και τόνισε πως θα ήταν ευχής έργον να γίνουν προοδευτικές συμμαχίες. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που βρίσκεται μπροστά σε επιλογές. Δεν έχει καταφέρει να απεμπολήσει την εικόνα ενός κόμματος, από το οποίο αντλεί στελέχη η ΝΔ. Είναι σε σταυροδρόμι. Θα θελήσει προοδευτική συνεργασία; Ή θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο;” ανέφερε και ερωτηθείς εκ νέου εάν είναι δυνατές οι προοδευτικές συμμαχίες, είπε: “Δείτε τι έγινε στη Γαλλία. Προκηρύχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές και αναγκάστηκαν τα προοδευτικά κόμματα να κλειστούν σε μία αίθουσα και να βγάλουν κοινούς υποψηφίους. Πρέπει να κοιτάμε τα θετικά και τα αρνητικά της Γαλλίας. Το αρνητικό ήταν πως δεν είχαν προβλέψει την εξέλιξη αυτή εγκαίρως. Το θετικό ήταν ότι ανετράπησαν οι εκτιμήσεις. Είναι ένα μάθημα. Ο προοδευτικός κόσμος περιμένει απαντήσεις”.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει ευθέως αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρο λέγοντας ότι δεν υπάρχει αυτη τη στιγμή “καμία τέτοια πρόθεση και καμία κουβέντα” ια για το εάν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό. Ο κ. Κασσελάκης κρίθηκε έκπτωτος. Δεν υπάρχει κώλυμα συμμετοχής στις εσωκομματικές διαδικασίες”, ενώ πρόσθεσε “Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές και θα προχωρήσουμε σε δημοκρατική εκλογή”.  

Και σχετικά με το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, αφού τον χαρακτήρισε “πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα” σημείωσε “Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ από ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς, ηγετική δύναμη. Καλό είναι ούτε να τον επικαλούνται, ούτε να τον ερμηνεύουν. Είναι κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και τη χώρα. Έχει μία διεθνή ακτινοβολία. Ας μείνουμε στις δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του”.

Να σημειωθεί ότι με τη ολοκλήρωση της επίσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ την επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο facebook, ο Παύλος Πολάκης.

Συγκεκριμένα, ο Χανιώτης βουλευτής ζητά την επίσπευση του χρονοδιαγράμματος των εσωκομματικών εκλογών κατά έναν μήνα, τη διεξαγωγή συνεδρίου ανακήρυξης υποψηφιοτήτων με τους συνέδρους που εκλέχθηκαν το Φλεβάρη του 2024 στις 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Μην κάνετε φασαρία για το τίποτα και για δευτερεύοντα που τα κάνουν κάποιοι κυρίαρχα γιατί στην ουσία  έχουν τεράστιο έλλειμμα!!

Απλά βγαίνει κακή εικόνα προς τα έξω που για ορισμένους μάλλον Είναι ο στόχος είτε για να φτιάξουν δικό τους μαγαζί, είτε για να πάνε σε άλλες αγκαλιές.

Για μένα δεν είναι αυτός ο στόχος, ούτε το πεδίο αντιπαράθεσης. Θέλω ένα ΣΥΡΙΖΑ με σαφείς προτάσεις και διαχωριστικές γραμμές που να ξαναγίνει κυβερνώσα δύναμη!

ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ!

Αυτή Είναι η λύση. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!

Γι’ αυτό όλο  το χρονοδιάγραμμα πρέπει να συντομευθεί κατά ένα μήνα!!
Η Κεντρική Επιτροπή την επόμενη Κυριακή που για να έχει Μαζική συμμετοχή πρέπει να γίνει και διά ζώσης και υβριδική, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Θα επαναφέρω την πρότασή μου για συνέδριο ανακήρυξης υποψηφιοτήτων με τους συνέδρους που εκλέχθηκαν το Φλεβάρη του 2024 στις 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και Κεντρικής επιτροπής στις 3 Νοεμβρίου. (επαναληπτική εκλογή προέδρου αν χρειαστεί στις 10 Νοεμβρίου)

Καλώ όλες τις πλευρές να δείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να διαφυλάξουν την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  ως κορμού της αριστερής δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης!»

Σχετικά Άρθρα