Μπελέρης: Ξεκάθαρος ο στόχος του Ράμα κατά των Ελλήνων της Χειμάρρας

 Μπελέρης: Ξεκάθαρος ο στόχος του Ράμα κατά των Ελλήνων της Χειμάρρας

Ανακουφισμένος και χαρούμενος που τελείωσε η περιπέτεια που πέρασε, δήλωσε ο Φρέντι Μπελέρης, μιλώντας στο Action 24. Από την άλλη, ωστόσο, τόνισε πως τον πνίγει το συναίσθημα της αδικίας, διότι με μεθόδους αντιδημοκρατικές και πραξικοπηματικές τού στέρησαν αφενός την εξουσία που του έδωσε ο λαός της Χειμάρρας και αφετέρου τον ανάγκασαν να μείνει 16 μήνες στην φυλακή. Μίλησε για σχεδιασμό από την αρχή μέχρι το τέλος από την αλβανική πλευρά και για μια ακροαματική διαδικασία, όπου δεν παρουσιάστηκε ούτε καν κάποια ένδειξη ότι διέπραξε το αδίκημα για το οποίο τον κατηγόρησαν.

Ερωτηθείς για το αν ήλπιζε ότι στο τέλος οι Αρχές θα έπαιρναν τη σωστή απόφαση και θα τον άφηναν ελεύθερο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι ήταν σίγουρος ότι στο τέλος θα έβγαινε στο φως η παρανομία. «Στην αρχή στόχος μου ήταν να εκλεγώ δήμαρχος Χειμάρρας και να κάνω καλό στον τόπο μου. Οι εξελίξεις από κει και πέρα ήταν απρόβλεπτες», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι θα κλέψουν τις εκλογές, ούτε είχε περάσει από το μυαλό μου ότι θα με προφυλάκιζαν».

Στο σχόλιο του Δημήτρη Καμπουράκη περί σχεδίου της κυβέρνησης Ράμα να συρρικνωθεί ο ελληνικός πληθυσμός στη Χειμάρρα, ο κ. Μπελέρης απάντησε ότι οι περιουσίες των Ελλήνων πολιτών που δημεύτηκαν το μακρινό 1960, δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα πίσω στους νόμιμους κατόχους τους. «Αυτό γίνεται με σκοπό την φτωχοποίηση τους και τον εξαναγκασμό και αυτών των λίγων που έχουν παραμείνει, να αποχωρήσουν από τις εστίες τους. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και δεν κρύβεται πια. Προσπαθούμε να κρατηθούμε με νύχια και με δόντια».

Ο ευρωβουλευτής ανέφερε ότι από τη στιγμή που αφέθηκε ελεύθερος, μπορεί να ταξιδέψει χωρίς πρόβλημα στην Αλβανία, ενώ μίλησε για μία κυβέρνηση που αγγίζει τον όρο «καθεστώς». «Ένας άνθρωπος ελέγχει τα πάντα, από την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, το κράτος. Διάκριση εξουσιών δεν υπάρχει», είπε ενώ υπογράμμισε ότι υπολογίζουν τη δύναμη της Ελλάδας. «Ξέρουν ότι πλέον ένας ευρωβουλευτής θα ανάψει τα φώτα και θα στραφούν όλοι οι προβολείς πάνω τους», κατέληξε ο κ. Μπελέρης.

Σχετικά Άρθρα