Διαγραφή Κασσελάκη: Κατατέθηκε πρόταση στην Πολιτική Γραμματεία αλλά απορρίφθηκε

 Διαγραφή Κασσελάκη: Κατατέθηκε πρόταση  στην Πολιτική Γραμματεία αλλά απορρίφθηκε

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία επιβεβαιώθηκε η έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη από τη θέση του προέδρου η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες για να διαγραφεί από το κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης. Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε ότι η διαγραφή πρέπει να γίνει επειδή ο κ. Κασσελάκης δεν αποδέχεται το καταστατικό και τόνισε μάλιστα ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου, που έχει αποφασίσει η κεντρική επιτροπή.

Μάλιστα το είπε εμφατικά δύο φορές, επιμένοντας ότι πρέπει να μπει και στην απόφαση της πολιτικής γραμματείας.

Στην πρόταση της κυρίας Γεροβασίλη αντέδρασε έντονα ο Παύλος Πoλάκης, ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο της απάντησε «είπαμε ρε Όλγα, αλλά εσύ το… παρατράβηξες».

Η συζήτηση δεν επεκτάθηκε, αν και σόκαρε ορισμένους, μεταξύ των οποίων βέβαια και η υποστηρίκτρια του κ. Κασσελάκη, Θεοδώρα Τζάκρη.

Αν και σε ορισμένους ακραίους κύκλους των «87» η ιδέα περί διαγραφής μοιάζει γοητευτική ή και μοναδική λύση για να αποφευχθεί η επάνοδος του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία – αφού τελικά ο «έκπτωτος» κατά την ΠΓ – πρόεδρος επέλεξε να μην κάνει νέο κόμμα, ούτε να φύγει στις ΗΠΑ, τελικά τα μέλη της πολιτικής γραμματείας έκριναν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια ευθεία αναφορά στο ενδεχόμενο διαγραφής του Κασσελάκη – όχι αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Προτιμήθηκε να σταλεί το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με την εξής διατύπωση: Ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών”.

Η Όλγα Γεροβασίλη πρότεινε ότι η αναφορά πρέπει να είναι έστω “κάθε μέλος και στέλεχος πόσο μάλλον εκείνα που θέλουν να ηγηθούν του χώρου”. Απορρίφθηκε κι αυτό.

Σχετικά Άρθρα