Αυτό είναι το “γεράκι” της τουρκικής μαφίας που συνελήφθη στη Χίο-Έρευνες και από την ΕΥΠ

 Αυτό είναι το “γεράκι” της τουρκικής μαφίας που συνελήφθη στη Χίο-Έρευνες και από την ΕΥΠ

Στο μικροσκόπιο των αρχών Ασφαλείας βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα 40χρονος υπήκοος Τουρκίας. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ, ενώ οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα σαρώνουν τις επαφές του συλληφθέντα προκειμένου να δουν με ποια άτομα ήρθε σε επαφή και τι έκανε στο νησί του Αιγαίου.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση φέρονται να έχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν πως ο συλληφθείς είναι πιθανό να γνωρίζει άτομα από τις εγκληματικές οργανώσεις που βρίσκονται πίσω από τις φονικές ενέδρες που είχαν γίνει σε Λούτσα και Πειραιά. Ο 40χρονος φέρεται να αποτελεί μέλος ομάδας του τουρκικού οργανωμένου εγκλήματος με την κωδική ονομασία «Γεράκια».

Ο συγκεκριμένος συνελήφθη την Τετάρτη σε σπίτι όπου διέμενε στη Χίο από αστυνομικούς του νησιού, χάρη σε πληροφορίες από αρμόδιες υπηρεσίες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν συνελήφθη, είχε στην κατοχή του πλαστό δίπλωμα και ταυτότητα ιταλικών αρχών. Επίσης εντοπίστηκε και ένα πιστόλι με σφαίρες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ΕΥΠ, ενώ οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα σαρώνουν τις επαφές του συλληφθέντα προκειμένου να δουν με ποια άτομα ήρθε σε επαφή και τι έκανε στο νησί του Αιγαίου.

Αρχές του έτους η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε δύο επιχειρήσεις-σκούπα, στις οποίες έδωσε την ονομασία «Κελί», συλλαμβάνοντας δεκάδες μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας, που εμφανίζεται να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας Μπαχτσελί

Σχετικά Άρθρα