Πηγές “87”: “Δεν τίθεται αντικατάστασης του Νίκου Παππά στην προεδρία της Κ.Ο”- Δεύτερες σκέψεις για υποψηφιότητα από το κορυφαίο στέλεχος

 Πηγές “87”: “Δεν τίθεται αντικατάστασης του Νίκου Παππά στην προεδρία της Κ.Ο”- Δεύτερες σκέψεις για υποψηφιότητα από το κορυφαίο στέλεχος

“Δεν τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του Νίκου Παππά και συνολικά του προεδρείου της Κ.Ο μέχρι την εκλογή ηγεσίας και Κ.Ε”, λένε στο libre κορυφαία στελέχη της σημερινής πλειοψηφίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην υπερψήφιση της πρότασης μομφής των “87” (συνολικά 100 μέλη και τελικά 163 υπέρ). Στην ίδια γραμμή κινείται και ο Παύλος Πολάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα τεθεί εν κινδύνω η (σχετική) ηρεμία που επικρατεί μετά την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη και ως εκ τούτου ο Νίκος Παππάς θα εκπροσωπήσει κανονικά τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο αλλά και το επόμενο δίμηνο στις όποιες μάχες δοθούν στη Βουλή.

Άλλωστε αξιολογείται ότι το κορυφαίο στέλεχος δεν θα δημιουργήσει προσκόμματα στη διαδικασία προς την εκλογή νέου προέδρου, είναι μάλιστα πιθανό να μην είναι υποψήφιος και ίσως έτσι να ανοίξει ο δρόμος για μία υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου.

Μένεα, από την άλλη, πνέει κατά του Νίκου Παππά ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς θεωρεί ότι άλλαξε στρατόπεδο την τελευταία στιγμή και επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα στην Κ.Ε.

Όπως γράφει και το tovima.gr, βασικό μέλημα από εδώ και πέρα είναι να πείσουν τμήματα της κοινωνίας ότι το κόμμα παράγει πολιτική και τοποθετείται επί των πραγματικών προβλημάτων. Και αυτό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος είχε να παρουσιάσει κυρίως τοξικότητα, εσωστρέφεια, ίντριγκα και συγκρούσεις.

Γι’ αυτό και δίνεται μεγάλη έμφαση και στην εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσεχή ΔΕΘ, όπου το κόμμα θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το μήνυμα που εκπέμπεται, για να περάσει και η εικόνα πως ο εχθρός είναι απέναντι, όπως είπε και ο Παύλος Πολάκης, είναι πως ο αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Μητσοτάκης, η αντιλαϊκή και καταστροφική πολιτική του.

Αυτό που μεταδίδεται από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστεί ένα συνολικό και συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα απαντά με αξιοπιστία και πειστικότητα σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Από την ακρίβεια και την κερδοσκοπία, μέχρι το φορολογικό, και από τη στεγαστική κρίση μέχρι την προάσπιση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα