Φαραντούρης: Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία

 Φαραντούρης: Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία

Ο ευρωβουλευτής Νίκος Φαραντούρης σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να είναι υποψήφιος πρόεδρος, με δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Είμαι παρών σε ότι διευκολύνει στην εκτόνωση της κρίσης, έχω τη δουλειά μου και θα τιμήσω την θέση του ευρωβουλευτή που σκοπεύω να τιμήσω. Ωστόσο ναι σκέφτομαι πολύ σοβαρά να είμαι υποψήφιος» σχολίασε μιλώντας στο Talk Radio 98.9.

Ο κ. Φαραντούρης μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στο κόμμα, τόνισε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλα αυτά που συμβαίνουν μας πάνε πίσω. Τα μέλη μας που επικαλούμαστε ως ψυχή του κόμματος, να είναι αυτά που θα δώσουν τη λύση, να απελευθερώσουν τη βαλβίδα να πάμε προς τα εμπρός».

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια «κεφάλια» ζητά ο Πολάκης για να υπάρξει συμβιβασμός – Τι θα κάνουν οι «87»
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Φαραντούρης ανέφερε τον προβληματισμό του για τα όσα συμβαίνουν και προέτρεψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να κάνει αυτό που έλεγε και τον Φλεβάρη ο ίδιος και τελικά δεν προχώρησε. Τα μέλη μας να λειτουργήσουν λυτρωτικά. Πάμε σε εκλογική διαδικασία και να αποφασίσουν τα μέλη μας πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα».

Μάλιστα όπως είπε, αυτό είναι που επείγει σήμερα στη σημερινή συγκυρία, καθώς όπως εκτίμησε «οτιδήποτε άλλο θα ρίξει νερό στον μύλο της εσωστρέφειας.»

«Αυτό που είναι κρίσιμο μέσα από τις αντιθέσεις να υπάρξει μια σύνθεση, αυτό που λείπει από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι η διάθεση σύνθεσης, ένας κοινός παρονομαστής».

«Ο πρόεδρος πρέπει να συνθέτει κα τα μέλη και τα όργανα να βάζουν τον καλύτερο τους εαυτό για να λειτουργούν αυτές οι συνθέσεις. Ζητούμενο είναι η ενότητα. Αν σε αυτό το σπιράλ έχουμε κάθε ήμερα ένα νέο επεισόδιο ποια είναι η λύση; Αν δεν είναι τα ίδια τα μέλη η ψυχή μας. Δεν έχει λειτουργήσει αυτό το πράγμα μέχρι σήμερα, δεν βλέπω κάτι που να εγγυάται ότι θα λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον».

Σχετικά Άρθρα