Συνεχίζει την “βεντέτα” με το Mega ο ‘Άδωνις Γεωργιάδης- Τι απαντά στην ανακοίνωση του Σταμάτη Μαλέλη

 Συνεχίζει την “βεντέτα” με το Mega ο ‘Άδωνις Γεωργιάδης- Τι απαντά στην ανακοίνωση του Σταμάτη Μαλέλη

Ο Διευθυντής Ειδήσεων του Mega Σταμάτης Μαλέλης απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος καλεσμένος στον ΣΚΑΪ διαμαρτυρήθηκε ότι δεν τον καλούν στο κεντρικό δελτίο του καναλιού απειλώντας με προσφυγή στο ΕΣΡ. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του γενικού διευθυντή του Mega, ο υπουργός Υγείας επανήλθε στην κόντρα του με το κανάλι με νέα ανάρτησή του, με την οποία επιτίθεται ξανά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και κάνει λόγο για αποκλεισμό του ενώ δέχεται σκληρή κριτική για “κατάρρευση του ΕΣΥ”.

H απάντηση του Σταμάτη Μαλέλη:

“Οι ειδήσεις και οι ενημερωτικές εκπομπές του ΜΕΓΚΑ είναι ανοιχτές σε όλες τις απόψεις. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Λογικές και νοοτροπίες «θέλω να βγω όπου θέλω και όποτε θέλω» δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία.

Ο δημοσιογράφος έχει την ευθύνη και την υποχρέωση της ενημέρωσης των πολιτών.

Ο κ Γεωργιάδης έχει κληθεί από το Μεγκα να μιλήσει σε αρκετές εκπομπές του Καναλιού. Το που θα παίξει ένα θέμα το αποφασίζουν οι δημοσιογράφοι και όχι οι υπουργοί. Αύριο ο κ Γεωργιάδης είναι καλεσμένος του Νίκου Ευαγγελάτου. Εκκρεμούν προσκλήσεις σε άλλες δύο εκπομπές.

Επίσης σήμερα με επιστολή μας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ζητήςαμε συνέντευξη από τον πρωθυπουργό κ Μητσοτάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Θα συνεχίσουμε τα ρεπορτάζ μας που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη“.

Ο υπουργός Υγείας ήταν καλεσμένος το πρωί της Τετάρτης, στον τηλεοπτικό σταθμό, με τον ίδιο να λέει χαρακτηριστικά ότι «έχω ένα κανάλι, το MEGA και τον κύριο Μαλέλη που παίζει κάθε μέρα, μια ώρα, στο δελτίο ειδήσεων “η διάλυση του ΕΣΥ” και δεν τολμάει να με καλέσει να τους απαντήσω. Δεν με καλούν». Και πρόσθεσε εξαγριωμένος ότι «στο τέλος, το έχω αποφασίσει: θα εφαρμόσω το νόμο και θα πάω στο ΕΣΡ, θα ζητήσω να παρέμβω και θα βγω με εντολή του ΕΣΡ. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Έχω ένα κανάλι που –θέλει να ρίξει ο Μαλέλης την κυβέρνηση με τον κ. Μαρινάκη- και δεν με αφήνουν να μιλήσω».

Η νέα ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Καμία από τις εκπομπές που του προτάθηκαν (Κοινωνία Ώρα Mega, Ευαγγελάτο, πρεμιέρα Γιάμαλη) δεν αντισταθμίζει την επικοινωνιακή δύναμη του δελτίου ειδήσεων, απαντά ο Αδωνις Γεωργιάδης στην ανάρτηση Μαλέλη (εδώ). Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι θέλει κεντρικό δελτίο.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη:
Ο @stamatismalelis αναγκάστηκε σήμερα, μετά τις απολύτως δικαιολογημένες μου διαμαρτυρίες, να με καλέσει στις εξής εκπομπές:
α) στην πρωινή εκπομπή των @jordanxas και @anthi83,
β) στην εκπομπή του @NikosEvagelatos
γ) στην πρεμιέρα της @AGiamali

τονίζω το σήμερα!

Όμως, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους, καμμία από αυτές τις εκπομπές δεν αντισταθμίζει την επικοινωνιακή δύναμη του Δελτίου Ειδήσεων.
Ενός Δελτίου που έχει επιλέξει να προβάλλει κάθε μέρα τη δήθεν «κατάρρευση» του ΕΣΥ, με επιχειρήματα του τύπου: «οι ασθενείς σε απόγνωση έως και 8 ώρες αναμονή», λες και πριν ήταν λιγότερες οι ώρες της αναμονής.

Το @MegaTvOfficial, για πολιτικούς λόγους, έχει επιλέξει να κτυπά εμένα προσωπικά, απλώς και μόνον διότι δεν με συμπαθεί ο ιδιοκτήτης του κος Βαγγέλης Μαρινάκης και διότι ο ιδιοκτήτης θέλει να ρίξει με κάθε τρόπο τον @kmitsotakis.

Στις Δημοκρατίες δεν είναι υποχρεωτικό να μας συμπαθούν όλοι και φυσικά έχει το δικαίωμα ο κος Βαγγέλης Μαρινάκης να θέλει να ρίξει την Κυβέρνηση.
Αυτό που δεν είναι επιτρεπτό, είναι να χρησιμοποιεί μία Δημόσια Συχνότητα με τον τρόπο που το κάνει το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Σταθμού αυτού.

Είμαι πολλά χρόνια στα δημόσια πράγματα και στην τηλεόραση και ξέρω καλά, όπως και ο κ. Μαλέλης, ότι όταν θίγεις κάποιον ονομαστικά και σου ζητάει να παρέμβει, είσαι υποχρεωμένος να του δώσεις βήμα.

Ο φόβος του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Mega είναι δηλωτικός του ότι γνωρίζουν το αδύναμο των επιχειρημάτων και του ρεπορτάζ τους.

Ως αρμόδιος Υπουργός, θα υπερασπιστώ το ΕΣΥ και τη δουλειά που κάνουν καθημερινά οι χιλιάδες εργαζόμενοί του, από την απαξίωση που επιχειρεί ο σταθμός αυτός για να ικανοποιήσει πολιτικούς σκοπούς.

Είμαι εκλεγμένος από χιλιάδες πολίτες, πολλά χρόνια, αυτοί μου δίνουν δύναμη και δεν φοβάμαι κανέναν, όσο ισχυρός και αν νομίζει ότι είναι.
Θα πράττω το καθήκον μου και θα ενημερώνω τον κόσμο σωστά και για τις επιτυχίες του ΕΣΥ και για τα προβλήματα του.
Ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ!

Σχετικά Άρθρα