Απάντηση Κασσελάκη: Ούτε κάλπες, ούτε πρόταση μομφής… αν και παρέπεμψε στο Συνέδριο-Εκλογές ζήτησαν Πολάκης, Γεροβασίλη

 Απάντηση Κασσελάκη: Ούτε κάλπες, ούτε πρόταση μομφής… αν και παρέπεμψε στο Συνέδριο-Εκλογές ζήτησαν Πολάκης, Γεροβασίλη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, παρά τα αιτήματα Πολάκη, Γεροβασίλη και «87» για εκ νέου προσφυγή στην βάση για εκλογή αρχηγού, ο ίδιος παρέπεμψε οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία στο συνέδριο, στις 6 Οκτωβρίου. Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα, δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπλήρωσε: “Επίσης, είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο”.

Η Πολιτική Γραμματεία που ολοκληρώθηκε μετά από 1,5 ώρα διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Κασσελάκη. 

Νωρίτερα, Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας κατά την συνεδρίαση της ΠΓ, ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη, να κηρύξει ο ίδιος πρόωρη προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες. Στις τοποθετήσεις αυτές συμφώνησε και ο Παύλος Πολάκης ο οποίος έκανε λόγο για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, τονίζοντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Από την άλλη ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς φαίνεται να μην είναι θετικός στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής, ενώ όπως έλεγε σε συνομιλητές του, «θα πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη» σημειώνοντας δε πως δεν θα έπρεπε να γίνει προεδρική εκλογή.

Αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε πως «οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες και τις λέω στα όργανα».

Από την πλευρά της η κυρία Νοτοπούλου, σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε, υπάρχει πλήρης διάλυση του κόμματος με ευθύνη της ηγεσίας».

Μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου για τρίτη ημέρα η Επιτροπή Καταστατικού, μετά την εμπλοκή στα επίμαχα άρθρα με τις σαρωτικές αλλαγές τα οποία δεν τέθηκαν στην χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής και τα οποία δεν αποκλείεται να συζητηθούν σήμερα.

Η καθυστέρηση οφείλεται στις έντονες συζητήσεις, καθώς η διαδικασία προχωρούσε με την εξέταση κάθε άρθρου ξεχωριστά. Έτσι, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα για το αν οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης θα τεθούν τελικά προς συζήτηση και ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Επιφυλάξεις έχουν εκφράσει ανοιχτά στελέχη της ομάδας των «προεδρικών», όπως ο Νίκος Παππάς, νέος Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, και ο Βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη, Πάνος Ρήγας, πρότεινε το θέμα του νέου ονόματος του κόμματος να συζητηθεί στο τέλος της επεξεργασίας των 50 άρθρων. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε από παριστάμενους ως πρόθεση της ηγεσίας να επανεξετάσει το ζήτημα.

Στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης συνεδριάζει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ για τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

Σχετικά Άρθρα