Ποιο είναι το στρατιωτικό ινστιτούτο στην Πολτάβα που επλήγη από ρωσικούς πυραύλους

 Ποιο είναι το στρατιωτικό ινστιτούτο στην Πολτάβα που επλήγη από ρωσικούς πυραύλους

Ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν σήμερα πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικό ινστιτούτο επικοινωνιών που βρίσκεται στην Πολτάβα. Προς το παρόν γίνεται γνωστό για περισσότερους από 50 νεκρούς και περισσότερους από 200 τραυματίες. Ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να μην είναι οριστικός καθώς τα συντρίμμια εξακολουθούν να απομακρύνονται.

  • Τι είναι γενικά γνωστό για το Στρατιωτικό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών στην Πολτάβα, όπου έλαβε χώρα το σημερινό πυραυλικό πλήγμα;

Επισήμως, ονομάζεται Στρατιωτικό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής. Ιδρύθηκε το 1968 και κατά τη σοβιετική εποχή ονομαζόταν «Ανώτατη Στρατιωτική Σχολή Επικοινωνιών του Στρατάρχη Μοσκαλένκο». Επί Ποροσένκο, πήρε το όνομά του από τους ήρωες του Κρουτ.

Στην ΕΣΣΔ, η σχολή αναγνωρίστηκε δύο φορές ως η καλύτερη μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για στρατιωτικούς των επικοινωνιών.

Υπό τη σύγχρονη Ουκρανία, το πανεπιστήμιο έχει υποστεί μια σειρά από αναδιοργανώσεις, ωστόσο ο αριθμός των τμημάτων έχει αυξηθεί ακόμη και έχουν προστεθεί πολιτικές ειδικότητες.

  • Το Ινστιτούτο Επικοινωνιών το γνωρίζει κάθε πολίτης της Πολτάβα. Πρόκειται για ένα σοβαρό στρατιωτικό πανεπιστήμιο κατά τη σοβιετική εποχή και μία από τις μεγαλύτερες «σπουδές» στις επικοινωνίες [διαβιβαστές] κατά την περίοδο της Ανεξαρτησίας. Μία από τις συνοικίες της πόλης έχει πάρει το όνομά της προς τιμήν αυτού του ιδρύματος.

Ο τόπος αυτός διαθέτει όλη την απαραίτητη βάση, τους ανθρώπους και τα μέσα για την εκπαίδευση των ειδικών στις επικοινωνίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, πιθανότατα, σχεδόν όλοι οι διαβιβαστές πέρασαν από την Πολτάβα. Το σημερινό χτύπημα είναι ένα οδυνηρό πλήγμα για το είδος των στρατευμάτων μας…

Όποιος ξέρει ποιο κτίριο χτυπήθηκε και πώς λειτουργούν οι «σχολές εκπαίδευσης», καταλαβαίνει γιατί υπάρχουν τόσες πολλές απώλειες, αναφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αναρτήσεις τους.

Σύμφωνα με τους Times, το χτύπημα είναι «ένα από τα πιο θανατηφόρα» σε ολόκληρο τον πόλεμο. Παράλληλα, έχουν ήδη σημειωθεί μεγάλα χτυπήματα στα κέντρα εκπαίδευσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Για παράδειγμα, στις 17 Μαΐου 2022 στο κέντρο εκπαίδευσης «Desna» στην περιοχή Chernihiv, όπου σκοτώθηκαν 87 άτομα.

Σχετικά Άρθρα