Κασσελάκης: “Έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ”

 Κασσελάκης: “Έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ”

«Το βασικό είναι η κοινωνία να μπορεί να έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία να είναι ανεξάρτητη, η οποία να έχει ένα ξεκάθαρο προοδευτικό όραμα» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, στο πλαίσιο τις επίσκεψής του στον Βόλο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφερόμενος στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδρίαζει το Σαββατοκύριακο, επισήμανε ότι αυτή «έχει την εξουσιοδότηση από τον εαυτό της, από την ίδια την Κεντρική Επιτροπή πριν από μερικές εβδομάδες, να προχωρήσει σε μια εισήγηση καταστατικών αλλαγών προς το επικείμενο Συνέδριο, το οποίο το έχει η ίδια εξουσιοδοτήσει, και πάλι, και οργανώσει. Άρα λοιπόν, δεν πρόκειται να αποκλίνω από τον σκοπό τον οποίο έχουμε, ο οποίος είναι να φτιάξουμε ένα υπερσύγχρονο κόμμα που να δίνει τη φωνή και την κυρίαρχη εξουσία στα μέλη του κόμματος».

Ερωτηθείς για αν θα ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Ο καθένας μέσα στα όργανα μπορεί καταστατικά να προχωρήσει σε ό,τι θεωρεί δόκιμο. Έχω τριετή θητεία. Πιστεύω ότι έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα, τις όποιες αλλαγές είχαμε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζαμε ως πλαίσιο στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, μάλιστα, δεν είναι δηλαδή έκπληξη αυτό. Και προφανώς όταν υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν και τριβές. Είναι απολύτως θεμιτό».

«Το βασικό είναι η κοινωνία να μπορεί να έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία να είναι ανεξάρτητη, η οποία να έχει ένα ξεκάθαρο προοδευτικό όραμα. Όχι ένα μήνυμα που ξαφνικά -συγγνώμη που αναγκάζομαι να αντιπαρατεθώ με το ΠΑΣΟΚ στο συγκεκριμένο ζήτημα- αλλά η απόφασή τους να στηρίξουν τη συμφωνία της Τράπεζας Αττικής, παραδείγματος χάριν, για μένα δείχνει ότι αυτό είναι το νεφελώδες Κέντρο. Πρέπει να ξέρουμε λοιπόν τι πάει να πει προοδευτικό κόμμα και τι πάει να πει σύγχρονη Αριστερά. Και τι πάει να πει κάτι άλλο, το οποίο μπορεί να είναι ένα παρακλάδι του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν μας εκφράζει αυτό. Δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος, κυρίως. Βλέπετε ότι με αυτή τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική οι ανισότητες έχουν ξεφύγει. Οι ιδιωτικοποιήσεις που κάνουν, χωρίς κανένα κεντρικό όραμα για τη χώρα -είτε είναι στην Υγεία είτε είναι εδώ με τον οργανισμό για τη διαχείριση των υδάτων- δεν λύνουν τα προβλήματα» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για την τεράστια οικολογική καταστροφή στη Θεσσαλία, με τα νεκρά ψάρια. «Πρέπει επιτέλους να προλαμβάνουμε καταστάσεις και όχι πάντα να αντιδρούμε εκ των υστέρων και να δίνουμε μια αποζημίωση πολύ καθυστερημένα, η οποία είναι ανεπαρκής και ούτω καθεξής. Συν ότι δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες από πέρυσι ακόμα, και πολύς κόσμος περιμένει» σημείωσε.

«Η ερώτηση είναι γιατί δεν έχει έρθει εδώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι δυνατόν να είναι στην Περιφέρεια, να πάει να εξαγγείλει μερικά γενικόλογα μέτρα-ασπιρίνες και να μην έρθει εδώ να δει το πρόβλημα από κοντά, να ακούσει τους κατοίκους, τους επαγγελματίες; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πραγματικά αγκομαχούν, εδώ στον Βόλο.

Πήγα στους ψαράδες πριν. Έχουν μηδέν έσοδα. Μηδέν. Αυτές είναι οικογένειες. Η αγορά, αυτή τη στιγμή, έχει κυριολεκτικά πεθάνει, η αγορά στον Βόλο. Άρα λοιπόν, τι θα γίνει; Τι θα γίνει; Και επίσης μου παραπονέθηκαν οι φορείς ότι, αν και γνώριζε το θέμα η κυβέρνηση για τον τουρισμό, στον οποίο βασίζεται η Μαγνησία, δεν ασχολήθηκε ούτε η υπουργός Τουρισμού ούτε ο ΕΟΤ με την περιοχή. Και συνεπώς είχαν μεγάλη πίεση πριν συμβεί το θέμα με τα νεκρά ψάρια, το οποίο ήταν η ταφόπλακα.

Άρα υπάρχουν πολύ μεγάλες ευθύνες εδώ. Και πάνω απ’ όλα, υπάρχει αυτό το μπάχαλο του δήθεν επιτελικού κράτους, που θα δείτε ότι για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να υπάρξει ουδεμία αποπομπή. Να δούμε μια αποπομπή!» είπε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως υπογράμμισε, «πρόκειται για μεγάλη οικολογική καταστροφή. Και σε εμάς, ως ένα κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, μας επηρεάζει βαθύτατα -και ψυχολογικά και πολιτικά- το να βλέπεις μια τέτοια οικολογική καταστροφή. Είναι μέρος της ταυτότητάς μας το περιβάλλον. Και χρειάζεται παρεμβατικό κράτος και αποδοτικό κράτος για να μη γίνεται αυτό. Πραγματικά, ψυχολογικά είμαστε επηρεασμένοι. Πληγώνει όλους τους Έλληνες. Δεν είναι μόνο η τοπική κοινωνία η οποία πλήττεται αυτή τη στιγμή. Πληγώνει όλους τους Έλληνες αυτή η κατάσταση, να τη βλέπεις».

Σχετικά Άρθρα