ΣΥΡΙΖΑ/Παρασκήνιο: Επιστροφή Πολάκη στην ΚΟ-“Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν”

 ΣΥΡΙΖΑ/Παρασκήνιο: Επιστροφή Πολάκη στην ΚΟ-“Δεν είμαι παιδάκι να με διαγράφουν και να με επαναφέρουν”

Επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.  Η επανένταξη του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη και ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Νίκος Παππάς.

Η κίνηση αυτή έγινε, όπως αναφέρεται σχετικά, κατόπιν εντολής του Στέφανου Κασσελάκη και προφανώς ενόψη της συνεδρίασης της Κ.Ε το Σαββατοκύριακο, όπου ο Σφακιανός πολιτικός έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι περίπου μία ώρα πριν ο Νίκος Παππάς στείλει στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά έλεγε (Real fm) ότι “δεν τίθεται θέμα επανένταξης του στην Κ.Ο επειδή δεν έχει ζητήσει συγγνώμη”. Πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη αιφνιδίως από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Παππά ως κίνηση τακτικής για να κατευναστεί ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Πολάκης είχε διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο, μετά από τη δυσφορία που είχε δείξει για τη συμπεριφορά που όπως υποστήριξε, είχε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής, αλλά και το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού.

Η επαναφορά του γίνεται λίγες ημέρες πριν την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και με τον ίδιο να έχει εκφράσει δημόσια την αμφισβήτησή του στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά και την πρόθεσή του να είναι «παρών» στις εξελίξεις. 

Η απάντηση Πολάκη

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής αμέσως μετά την επανένταξή του στην ΚΟ, ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε πως η τυπική επιστροφή του δεν αλλάζει σε τίποτα τη πολιτική εκτίμηση που έχει κάνει σε σχέση με το πολιτικό πρόβλημα ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη ισχυρής αντιπολίτευσης με ξεκάθαρο λόγο που θα ρίξει το επιτελικό κράτος. « Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αναλυτικά στη Κεντρική Επιτροπή», σημείωσε, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με το αν επιμένει και στην αλλαγή ηγεσίας είπε πως «είστε μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνετε…».

Μάλιστα ο κ. Πολάκης εξέφρασε ενόχληση και για τον τρόπο που επέστρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «δεν είμαι παιδάκι να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επανεντάσσουν με μια τυπική ενημέρωση από τον Παππά».

Ειδικότερα ο κ. Πολάκης ανέφερε: “Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής ήμουν είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ.

Είχα δηλώσει ότι ο λαός διαγράφει. Ο λαός δεν διέγραψε. Το σκηνικό ήταν στημένο.

Κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο. Η επιστροφή μου είναι τυπική γιατί δεν έφυγα ποτέ. Δεν αλλάζει σε τίποτα την πολιτική εκτίμηση που έχω κάνει με πρόβλημα το πολιτικό του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση με προγραμματικό ρόλο, που θα ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ό,τι έχω πει, ισχύει. Θα τα πούμε αναλυτικά στην κεντρική επιτροπή. Είναι ξεκάθαρο, δεν αλλάζει η πολιτική μου εκτίμηση. Αξιακά και προγραμματικά είναι ξεκάθαρο. Δεν είμαι παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με εντάσσει ξανά ο Νίκος Παππάς.”

Σχετικά Άρθρα