Παραολυμπιακοί/Σημαντικές επιτυχίες για την Ελλάδα: Ασημένιο μετάλλιο Μανθοπούλου, Κωνσταντινίδης, χάλκινο μετάλλιο η Παπασταματοπούλου

 Παραολυμπιακοί/Σημαντικές επιτυχίες για την Ελλάδα: Ασημένιο μετάλλιο Μανθοπούλου, Κωνσταντινίδης, χάλκινο μετάλλιο η Παπασταματοπούλου

Μέσα σε λιγότερη από μισή ώρα η Ελλάδα κατέκτησε ακόμα δύο μετάλλια στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, φτάνοντας έτσι συνολικά τα τρία. Με χρόνο 12.49 και νέο ατομικό ρεκόρ, η Λήδα Μανθοπούλου έγραψε ιστορία στην πρώτη της συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μία σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των 100 μέτρων και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παρίσι

«Έκανε περήφανους τον πατέρα της, Αία Μανθόπουλο, και τη γιαγιά της που την κοιτάνε από ψηλά», σχολίασε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ μετά τη δεύτερη θέση που κατέλαβε.

Χάλκινο μετάλλιο για την Έλενα Παπασταματοπούλου!

Το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι και αυτό από το τάε κβον ντο, κατέκτησε λίγο πριν την κούρσα της Λήδας Μανθοπούλου η Έλενα Παπασταματοπούλου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο καθώς νίκησε εύκολα με 36-9 την αντίπαλο της.

Στον τελικό του ρεπεσάζ, για το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +65 κιλών στο Τάε Κβον Ντο, η Ελένη Παπασταματοπούλου μπήκε αποφασισμένη και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, φέρνοντας στην Ελλάδα τη δεύτερη της επιτυχία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, μετά το χθεσινό (30.08.2024) χάλκινο της Χριστίνας Γκέντζου στο τάε κβον ντο.

Επίσης ο Αθανάσιος Κωνσταντινίδης πήρε το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα. Με την τελευταία του βολή στα 38.65 μέτρα, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κορίνα στην κατηγορία F32.

Στην τελευταία του βολή στον τελικό της κορίνας F32, ο Έλληνας αθλητής έκανε ατομικό ρεκόρ με προσπάθεια στα 38.65μ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024, δίνοντας στη χώρα μας το 4ο της μετάλλιο στο Παρίσι.

Είναι οι τρίτοι συνεχόμενοι Παραολυμπιακοί Αγώνες που ο 54χρονος κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην κορίνα (Ρίο και Τόκιο) ενώ είχε κατακτήσει το χρυσό στη Σφαιροφοβολία F32, στους Αγώνες του Ρίο.

Την 5η θέση κατέλαβε στον τελικό ο Λάζαρος Στεφανίδης και την 9η ο Δημήτρης Ζησίδης.

Σχετικά Άρθρα