ΣΥΡΙΖΑ/Όλα κρίνονται στην ΚΕ: Πρόταση μομφής θέλει ο Κασσελάκης, προσφυγή στη βάση κορυφαία στελέχη

 ΣΥΡΙΖΑ/Όλα κρίνονται στην ΚΕ: Πρόταση μομφής θέλει ο Κασσελάκης, προσφυγή στη βάση κορυφαία στελέχη

ΣΥΡΙΖΑ – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Με τον απλό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθεί εμβρόντητος τη σταδιακή διάλυση του κόμματος, τα εσωκομματικά στρατόπεδα ετοιμάζονται για νέα μετωπική σύγκρουση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σε διαρκή επικοινωνία παραμένουν στελέχη της μειοψηφίας, ενώ ζυμώσεις λαμβάνουν χώρα και εντός της «προεδρικής πτέρυγας», καθώς κρίσιμος αναδεικνύεται ο ρόλος και του νέου Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκου Παππά ως προς τη διακοπή διαρροών από το «Κασσελακικό» μπλοκ προς τους «87».

Η πρεμιέρα του κ. Παππά στην Προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν υπήρξε ιδανική, δεδομένου ότι εκκίνησε με τη διαγραφή της Αθηνάς Λινού, ενώ άγνωστο παραμένει το πως θα αντιδράσει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην είσοδο της Πόπης Τσαπανίδου στη Βουλή, καθώς η γνωστή δημοσιογράφος ορκίζεται σήμερα Βουλευτής Επικρατείας, στη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Πέρα από την πρόταση μομφής, που υφίσταται ως επιλογή αμφισβήτησης η επανάληψη των εσωκομματικών εκλογών με την προφσυγή στη βάση μονοπωλεί τη σκέψη αρκετών στελεχών, καθώς πολλά εξ’ αυτών κρίνουν ότι ιδίως μετά τις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει υποχωρήσει αισθητά στην παραγωγή του αντιπολιτευτικού έργου, ενόψει και ενός «θερμού» πολιτικού χειμώνα.

Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Φαραντούρης αλλά και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη, και πέραν των “87” τάχθηκαν υπέρ της προσφυγής στη βάση για νέες εσωκομματικές εκλογές ώστε να εκτονωθεί η νέα κρίση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να φοβάται ή έστω να προβληματίζεται αν θα σηκώσει το γάντι που του πετούν οι αντίπαλοί του, με τους υποστηρικτές του όπως ο Πέτρος Παππάς να τους καλούν να τον αμφισβητήσουν με θεσμικό τρόπο.

Άλλωστε, να καταθέσουν πρόταση μομφής προκάλεσε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, δηλώνοντας από τα Χανιά πως «όπως έχει πει ξεκάθαρα, εάν αμφιβάλλουν για τη στήριξη που έχω από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ας με προκαλέσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα», αφήνοντας ανοιχτό δηλαδή να σηκώσει το γάντι των «87», κάτι που δεν έπραξε, όταν αμφισβητήθηκε από τον Παύλο Πολάκη, στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Όσον αφορά στον Παύλο Πολάκη κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με σιγουριά ότι θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά του προέδρου που προανήγγειλε στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι το ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι “87”. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα, αν και υπάρχουν σκέψεις να κατατεθεί πρόταση μομφής, ανεξαρτήτως αν θα περάσει από την Κεντρική Επιτροπή ή όχι εκθέτοντας και τον Παύλο Πολάκη σε περίπτωση που υπαναχωρήσει από τα όσα είπε για την αδυναμία της ηγεσίας να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη επί της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αντιμαχόμενες δυνάμεις (Κασσελακικοί και 87 κατά κύριο λόγο) θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους στην ΚΕ του μεθεπόμενου Σαββατοκύριακου η οποία αναμένεται να έχει εντάσεις και διαξιφισμούς.

Σχετικά Άρθρα